fbpx

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Med regnet hängande i luften ska vi upp på Falkaberget vid Falkasjön i naturreservatet Ånnaboda i Kilsbergen.

För att komma hit kör vi mot Garphyttan, förbi centrum och tar vägen mot Storstenshöjden och fortsätter fram till Falkasjön. Det här är ett mycket välbesökt område och att vara här när solen går ner är magiskt.

Det är många som cyklar mountainbike och paddlar SUP här. Här kan man också hyra Falkalägret som man når genom en vajerflotte.

Vi går vidare längs vägen vid sjön och fortsätter upp på en stig. Terrängen är backig men det fungerar bra även för barnbarnet att gå själv här.

Vi svänger av mot Falkaberget och snart är vi uppe.

På Falkabergets högsta punkt finns en skylt med ett citat av Dag Hammarskjöld och i boken Sevärt i norra Kilsbergen kan man läsa ”Initiativet till denna minnesplats togs av Svenska Turistföreningen i samband med 100-årsdagen av Hammarskjölds födelse 2005 och upprättades av Örebro kommun påföljande år.”

Efter en god lunch med en härlig utsikt går vi vidare mot vindskyddet som ligger norr om Falkaberget. Det har börjat småregna men ingenting som hindrar Sigge att leka vid vattnet under översyn av oss vuxna.

Vi fortsätter turen runt Falkaberget och passerar stigen som går mot Storstenen men det får bli vid ett annat tillfälle. För några månader sedan var vi här och cyklade och besökte då storstenen. Det är därför slalombacken heter Storstenshöjden.

Tillbaka vid bilarna var det dags för rengöring av kängorna för att slippa få så mycket lera i bilen. Då är det smidigt att ha med sig Kärcher långtryckstvätt OC3 med äventyrslåda lågtryckstätten. Denna uppladdningsbara tvätt med inbyggd vattentank testar vi i samarbete med Kärcher Sverige.

Inlägget innehåller betalt samarbete med Kärcher.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism