fbpx

Att få vara tillsammans med sina närmaste och uppleva höstens sprakande färger är något som verkligen är fantastiskt och något vi alla behöver.

Det var skönt att packa bilen i fredags och ge sig iväg till Stenbäcken i södra Kilsbergen där vi tillbringat helgen tillsammans med barnbarnen och nästan alla barnen.

För en tid sedan fick vi besked om att den knöl som funnits en tid på Håkans hals är en tumör. I dagsläget vet vi inte om den är god- eller elakartad men vi hoppas få besked inom någon vecka om fortsatt planering och åtgärder.

Med anledning av detta så har bloggandet varit lite mer sporadiskt de senaste veckorna av förklarliga skäl. Men orken och tankarna har helt enkelt varit på annat håll.

Ett sätt att skingra tankarna är att tillbringa tid med barn och barnbarn där man tillsammans umgås och upptäcker allt som naturen bjuder på. Då blir varje sten, gren, berg eller löv spännande.

All mat smakar extra gott ute framförallt när man varit ute flera timmar. Alla får hjälpa till – skala och riva potatis, göra smet, steka fläsk och rårakor över öppen eld som sedan serveras med lingonsylt. Finns inte mycket som slår detta!

Stenbäckens Friluftsgård, våren 2017. Foto HUSBILSRESOR & ÄVENTYR

Stenbäckens friluftgård är en mycket fin gård vars historia börjar redan på 1660-talet enligt uppgifter på hemsidan för Länsstyrelsen i Örebro. Där man kan läsa följande:

”Gården Stenbäcken nämns första gången redan år 1660, som en av fyra gårdar som tillverkade järn i Ribbohyttan. Lämningarna efter en äldre hytta strax söder om Stenbäcken talar för att människor kan ha bott och brukat marken ännu tidigare. Förutom järntillverkning drev gården också ett jordbruk, med åkermark och omfattande ängsmarker för höskörd. Det gick åt mycket vinterfoder till alla dragdjur inom bergsbruket. Sedan jordbruket lagts ner har gården använts som friluftsgård.”

I närheten finns Lillsjön med en otroligt fin sandstrand samt flera olika vindskydd i området då Bergslagsleden passaerar vid friluftsgården.

När vi är ute använder vi allt i vår husbil; kök, toalett, dusch och garage. Den här helgen har vi varit fyra vuxna och lilla Sigge på 2½ år.

Vår husbil erbjuder ett bekvämt boende, bra lastförmåga, gott om plats för umgänge med värme under kalla höst- och vinterkvällar och svalka varma vår- och sommarkvällar. Vår Dethleffs Trend A 7877-2 är utrustad med en del extra vilket gör att den fungerar året runt.

Följ med på titt i vår husbil.

Nu rullar vi vidare mot nya resor och äventyr, hoppas ni fortsätter att följa oss. Vart nästa resa leder eller vad nästa äventyr är vet man aldrig, då resan är målet!

4 Comments

    1. Ja så är det allt, kan också vara så att man blir extra hungrig när man är ute. Ofta är det också så att man mer lagar maten tillsammans och inte är så stressad iväg på något annat. Det gäller att ta vara på tiden varje dag!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism