fbpx

Vätternrundan blir äntligen av! Vi är i Motala och den 3 september 2021 kl 19:20 rullar vi in i fållan i väntan på att åka fram till starten kl 19:40.

Vi är glada och vi är så taggade. Solen skiner och himlen är blå. När vi väl står framme vid starten har vi redan satt på oss både arm- och benvärmare. Solen sjunker snabbt och med ens blir det lite kallare i luften.

Vi har bra fart ut ur Motala och vi passerar och hejar på ett antal veteraner däribland Stig Johansson.

Ödeshög 47 km

När vi når Ödeshög är det mörkt. Kroppen känns lite stel och det är skönt att stiga av cykeln och få lite varm dryck och bulle.

Efter Ödeshög väntar mörkerkörning fram till Gränna. Vi tar på oss våra gula reflexjackor och de värmer lite. Genom Gränna går det ganska fort.

Ölmstad 83 km

Vi cyklar över motorvägen vidare mot Ölmstad som är det sista stoppet före Jönköping. Det är långa nerförsbackar och vinden biter i kinderna.

När vi båda så småningom är framme i Ölmstad är det värmetält, varm dryck och massage som gäller.

Här tar den här resan slut

Det är bara att konstatera att vi varit lite väl optimistiska med vad vi kan hinna med – förbereda huset för försäljning, Håkan byta jobb, flytta till Sälen och cykla Vätternrundan och Carina komma efter när huset är sålt.

Vad är en brytbuss?

När man av olika anledningar inte kan fortsätta loppet tar man kontakt med personal i bryttältet och meddelar att man vill bryta. Personalen lovar även att säga till oss när brytbussen kommer eftersom vi befinner oss i värmetältet, det här kan man kalla service!

Vad händer med cyklarna?

Personer åker med brytbussen och cyklar transporteras i en följebil. Vår brytbuss hämtar upp oss och två till i Ölmstad och vi hämtar ytterligare några cyklister i Ödeshög.

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism