fbpx

I samarbete med Bjursås SkiCenter

Efter några dagars förberedelser var det äntligen dags att påbörja vår resa mot Bjursås. Vi längtar efter snö och kyl då det har inte varit särskilt mycket av den vasnö hemma och någon skidåkning har det inte blivit sedan vi åkte Vasaloppet öppet spår i februari.

Den här resan gör vi tillsammans med några av våra barn och våra barnbarn. En spännande utmaning bara det, att se till att alla får möjlight att delta i de aktiviteter man önskar.

Bjursås ligger lagom bort och faktiskt närmare än vad Mora gör men det är ju till Mora och Sälen vi åkt till av gammal vana mycket beroende på att vi gjort En Svensk Klassiker och då är det ju bra att träna på det spår man ska åka.

Den här gången har vi inte stressat med resan. Vi har hunnit med att besöka Carinas son med sambo för att överlämna den sista julklappen. Vi har handlat i Grängesberg och vi har fikat i Borlänge. Till stor del beror det också på att vi har små barn med oss och vi har ju heller ingen tid att passa.

När vi närmade oss Ludvika kunde man ana att det faktiskt finns snö.

När vi kom till samhället Bjursås såg vi flera som åkte spark. Så härligt, det har man ju knappt gjort sedan man var liten. Så att åka spark kommer så klart vara en aktivitet. Skoter skulle kunna vara en aktivitet en annan gång kanske när vi inte har så små barn med oss.

Efter incheckning och att vi parkerat kunde vi bara slå oss ner och vänta på maten och i kväll blev det köttfärs och spagetti som Mattias och Ida lagat. Och visst smakar maten alltid lite extra gott när man inte behöver laga den själv. Eftersom vi ska vara här tre dagar har vi delat upp matlagningen så vi lagar middag varsin dag.

Efter middagen tog vi hand om disken, vi har ett servicehus strax nedanför där vi står. Det var roligt att se en diskmaskin, så vi fyllde den snabbt men tyvärr fungerade den inte. Vi kollade både strömbrytare och frågade en annan gäst men fick den inte att fungera så det blev diskning för hand istället den här gången.

I morgon blir det uthämtning av slalomutrustning och skidskola innan vi beger oss till backen/backarna. Det är någotsom åtminstone några av oss ser fram emot med skräckblandad förtjusning.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism