fbpx

I samarbete med Bjursås Skicenter.

Vid niotiden tog vi vår husbil och en personbil bort till backarna och skiduthyrningen för att prova och hämta ut vår slalomutrustning. Vädret var perfekt, det blåste inte och det var lagom kallt.

För att underlätta uthämtningen hade vi i förväg meddelat längd, vikt, skostorlek och huvudmått. Trots det blev det en del ändringar främst med skidpjäxorna. Carina fick prova en annan pjäxa, Atomic Widefit, som passar om man t ex har sned stortå. Den har ett mjukt parti på båda sidorna så det blir inget tryck mot foten. Även lille Sigge fick byta pjäxstorlek.

Vi var fem vuxna och ett barn som skulle åka slalom, alla med mycket varierande erfarenhet av slalom så därför var det bestämt att vi vuxna skulle få en timmes skidlektion. När man har små barn med sig kan allt hända. Sigge var inte alls på humör för någon skidskola så därför blev vi fyra då Oskar tog hand om Sigge och Ida tog hand om Vilmer för att Johanna och Mattias skulle kunna vara med.

Klockan 11 började skidlektionen och Björn, vår skidlärare, gick igenom hur man stannar (mycket bra information) och hur man svänger (också bra att veta hur). Han gav oss också lite tips på hur man kan göra åkningen roligare när man fått lite mer skidvana. Därefter åkte vi upp i backen för att var och en av oss skulle få tips om vad vi behövde tänka på.

Vi kände oss mycket nöjda efter en timmes skidskola med Björn och det blev slalom resten av dagen med avbrott för lunch.

Sigge var fortfarande inte intresserad av slalom men fick ändå ett provåk med farfar.

Efter ytterligare några timmar i backen åkte vi tillbaka till Campingen på Bjursås Skicenter. Med lite träningsverk tackar vi för idag!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism