Naturreservatet Lekeberga-Sälven

Invid Hidinge nya kyrka finns naturreservatet Lekeberga-Sälven där Lekhytteån och Garphytteån möts och rinner ut i Svartån. Där finns också ett vindskydd, ett utedass och en grillplats. Det är inte tillåtet att elda på andra ställen än anvisade grillstäder.

Vi tar oss nerför en lång trätrappa, bredvid trappan finns en lerig stig som inte känns som ett bättre alternativ. Det är lite kyligt och småregnigt till en början men efter att ha gått upp och nerför backar, på stigar, över broar är kroppen varm igen.

Läser man på Länsstyrelsens sida om Lekeberga-Sälven finns det bäver och dem ser man spår av överallt i form av gnagmärken på trädstammar och grenar.

Vi såg en gräsand men här ska det även finnas knipa, kungsfiskare, forsärla och vintertid även strömstare.

För att landskapet ska hållas öppet betar här får och kor. Vi såg en fårskock i en sluttning. Några av dem blev nyfikna och kom närmare medans andra knappt märkte att vi var där. Har du hund med dig måste den vara kopplad för att inte stressa djuren.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: