fbpx

I betalt samarbete med Firstcamp

Vid Norasjöns västra strand ligger Firstcamp Nora-Bergslagen. Vi ställer oss på en av de speciella husbilsplatserna som är hårdgjorda med gräsarmering och ligger närmast servicehuset. Platserna har en maxlängd för husbilar på 9 meter. Det finns fina elplatser på flera olika håll inom området samt givetvis även möjlighet att stå utan el. Om man vill ha det lite bekvämare så finns även platser med både el och VA på tomten.

I Nora har även First Camp ställplatser vid Skojarbacken.

Norasjön erbjuder bad, kanotpaddling, trampbåt och man kan paddla SUP. Det finns flera bryggor. En bit längre ut finns det ytterligare en brygga med ett hopptorn. På stranden finns en lekpark med gungor. Man kan man spela volleyboll och andra bollspel. En bit bort finns också en minigolfbana.

Det finns endast ett servicehus på området. Via en ramp når man ett kök med två diskbänkar, spis och mikro, en tvättstuga, en handikapptoalett och ett skötrum. På ena kortsidan finns möjligheter att diska utomhus. På servicehusets andra sida finns toaletter och dusch samt latrintömning.

Man har en tömningsstation för fasta tankar. Det finns en mindre källsorteringsstation, detta är något vi uppskattar så man kan sopsortera även när man är ute och reser. För påfyllning av färskvatten får man åka fram mot servicehuset.

Vid entrén finns en fin reception. Det är lite trångt när man passerat bommen beroende på om någon stannat för incheckning för nära bommen. Kommer det ytterligare en bil som vi gjorde så blir konsekvensen att man hindrar trafiken som går både in och ut från campingen.

På campingen finns möjligheter att hyra cyklar. Det är jättebra för Nora gör sig verkligen bäst, tycker vi, när man promenerar eller cyklar. Stadens centrum ligger bara en kort promenad från campingen. Här kan man gå i timmar och njuta av vackra trähus, mysiga lummiga trädgårdar och fina kullerstensgator.

På campingen är det synnerligen väl skyltat om platser man kan besöka och aktiviteter! Några tips på vad som finns att se och göra i Nora är:

Båten Plaskus som tar dig till Alntorps ö sommartid. Sveriges äldsta järnväg Nora Bergslags Veteran-Jernväg brukar köra mellan Nora och Järle. Mordvandringar i de miljöer som förekommer i Maria Langs böcker. Författaren Maria Lange eller Dagmar Lange född 1914 var Sveriges svar på Agatha Christie.

Kontakta Visit Nora för mer information.

Nora är också känt för sina tre små gummor som skulle gå en gång till marknaden uti Nora samt NoraGlass som erbjuder tre olika smaker på glassen varje dag.

I Nora finns också kvarteret Bryggeriet där man hittar många trevliga och intressanta ställen.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism