fbpx

Pressresa arrangerad av Tallink Silja

Torsdag 1 juli strax efter lunch rullar vi ombord på MS SILJA SYMPHONY med husbilen för att vara med på Grand Rehearsal Cruise.

Nya turer med Silja Symphony

Man återupptar trafiken igen efter en lång tids uppehåll, och fr o m augusti kommer man åter kryssa reguljärt Stockholm – Helsingfors. Under sommaren kommer man kryssa inrikes till Höga kusten, Visby samt Ystad.

Man har verkligen gjort sitt yttersta för att alla ska känna sig så trygga som möjligt under kryssningen. Det finns ordentligt med markeringar om att hålla avstånd, automater med handsprit samt speciella trygghetsvärdar ombord.

Vi har valt en familjehytt med fönster så vi ser Östersjön. Det är en lite enklare hytt men rent och snyggt med allt man behöver och när vi installerat oss i hytt beger vi upp till på däck 12 som är soldäck för att njuta av utsikten när vi sakta glider ut från Stockholm och påbörjar vår färd mot Åland och Mariehamn.

Hytten

Alla kan trivas på Silja Symphony

Här finns plats för barnen att leka och t o m en hundrastplats med bästa utsikt!

Vid incheckningen får vi ett kryssningsprogram med information för Silja Symphonys Grand Rehearsal Cruise. Under eftermiddagen är det välkomststräff och välkomstskål uppdelat vid olika tillfällen för olika grupper där får vi höra om hur man under pandemin ställt om verksamheten samt hur man satsar inför framtiden. Det är roligt att se den glädje som finns i att äntligen kunna kasta loss. Tillsammans har man funnit många kreativa lösningar.

Välkomstträff

Vi är även med och träffar bl a rederiets ledning samt fartygets kapten. Men då uppstår direkt frågan när kapten är med oss – Vem är det som styr båten? Kapten ger oss lugnande besked att det finns så många kompetenta medarbetare så det är ingen som helst fara.

Därefter beger vi oss till butikerna och taxfreeshoppen för en stunds shopping innan det är dags att gå till hytten för att göra sig iordning inför kvällens middag.

Shoppingstråket

Äta gott och dricka gott ombord

När vi kliver in i bufférestaurangen ser vi mat uppdukat på båda sidorna av vägen till till vår plats som ligger längst in i restaurangen. Där har vi även en egen buffé med olika fisk- och skaldjursrätter samt kalla charkuterier. Det är alltför frestande med de olika fisk- och skaldjursrätterna och vi inser att vi borde sparat plats för det småvarma och det dignande dessertbordet med tillhörande chokladfontän.

Vi njuter av den fantastisk goda maten och drycken under en lång stund för att sedan gå upp och se solnedgången över havet innan vi mycket nöjda, mätta och trötta låter havet vagga oss till ro.

Utvilade vaknar vi när klockan ringer för att vi ska hinna göra oss iordning för frukost innan vi åter är i Stockholm. Vi är lika imponerade när vi stiger in i frukostmatsalen och ser allt som bjud till frukost. Det är nästa lika mycket som det bjöds på vid gårdagens buffé. Vi sätter och längst in i matsalen, vilket blir längst akterut på fartyget.

Nu återstår bara att packa och gå ner med allt till husbilen, köra av och tacka för oss. Vi önskar Tallink Silja lycka till med verksamheten i framtiden och att alla resenärer ska få en lika trevlig kryssning som vi fick.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism