fbpx

Stöten Camping i Sälens vackra fjällmiljö drivs sedan 2006 av far och dotter Peter och Minna Löfstedt. Campingen är omgiven av fjäll, skogar och Görälven med riktigt bra flugfiskevatten.

Här står 30 campare året runt. Totalt finns 100 platser, under vintern är det endast säsongscamping. Campingen är 10 hektar stor men man har valt att driva campingen i liten skala för att kunna behålla den genuina känslan. Det är 8 meter mellan vagnarna istället för 4. Sommarsäsongen pågår maj till oktober.

Servicehuset innehåller reception med en liten servicebutik, kök, tvättstuga. Latrintömning via separat ingång. På servicehusets baksida finns toaletter och duschar och vill man inte använda sin egen dusch kostar det 10 kr. Vid receptionen finns också en liten lekplats samt minigolf.

Boende

Det finns fyra stugor intill älven samt ytterligare en stuga och ett rum intill receptionsbyggnaden. För den som föredrar tält finns ett glampingtält intill älven.

Aktiviteter

Fiske

Ersbo flugfiske en sträcka på cirka 2 km kvoterat. Fiskekort säljs enbart genom Stöten camping. Vi såg många flugfiskare stå lite här och var i ute älven.

Paddla kanot eller kajak

Vi gör en härlig kanottur på Görälven och vi lägger i kanoten inte så långt bort från bron. Vi är utrustade med flytvästar, varsin paddel och vattensäkra påsar där kamera och mobil förvaras. Tur att Håkan har gått fjälledarlinjen vid Storumans folkhögskola. Det är mest bara att följa det strömmande vattnet i älven, och man behöver inte paddla tillbaka motströms utan hämtning sker vid hängbron där Södra Kungsleden passerar över älven. Södra Kungsleden startar vid Högfjällshotellet i Sälen.

Cykling

Här kan man hyra mountainbikes och ta sig en tur. För den som föredrar landsvägscykling rekommenderas rundan Giro di Stöten.

Fakta

För aktuella priser och bokning besök campingplatsens hemsida Stötencamping.

Hitta hit

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism