fbpx

Vi träffades vid campingens reception 08.15 som vi bestämt kvällen innan för att resa till nöjesparken Bakken i Klampenborg, Danmark. Vi åkte bil till Laholms station och därifrån vidare med tåget till Helsingborg. Resan till Helsingborg bokade vi via Hallandstrafikens app, smidigt och man får lite rabatt också om man väljer alternativet duobiljett.

Framme i Helsingborg var det bara att snabbt gå till färjan och några minuter senare var vi på väg mot Danmark, en resa som tar knappt 20 minuter. Är det klart väder ser man Danmark från Helsingborg men när vi åkte så var dimman tät och sikten nästan lika med noll. Några i sällskapet passade på att köpa sig en röd pölse i kaféet på båten. En pölse är en fläskkorv med rött korvskinn. Till korven äter man bröd vid sidan om och till det serveras senap, ketchup och rostad lök.

För att boka båtresan till Danmark och tågresan i Danmark väljer man Skånetrafikens app. I Danmark fick vi byta tåg i Kokkedal men tågen kommer ofta så där behövde vi inte stå många minuter och vi behövde inte byta perrong heller. Med nästa tåg fortsatte vi för att komma till Klampenborg där nöjesparken finns och efter en kort promenad från stationen var vi framme vid Bakken.

Några valde att köpa åkband för alla attraktioner, andra för ett mindre antal åk. Ett gäng ville prova Bakkens öltur med 9 glas öl 15 cl på 9 olika pubar. En besvikelse då det var ungefär samma sorts öl på i alla fall 6 pubar. Samma gäng körde Bakkens 5-kamp men inte alla grenar hann genomföras under dagen, kanske kan man fortsätta vid annat tillfälle? Vi två åkte berg-och-dalbanan och vattenrutschbanan och kände oss nöjda med det.

Vi var ett stort sällskap och alla ville så klart göra olika saker därför bestämde vi att ses för en gemensam lunch kl 14 vid restaurangen Bræddehytten. Skönt att sitta ner en stund. De flesta gjorde som oss och valde buffén men ska man prova ett riktigt danskt alternativ väljer man Stjerneskud (”stjärnfall”) där två bitar fisk läggs på vitt franskbröd, en ångad vitfisk och en panerad rödspättefilé bredvid varandra. Detta toppas med skalade räkor som dekoreras med majonnäs, röd kaviar och en citronskiva.

Tiden går alltid fort när man har roligt och vi skulle ju hem också. Vi gjorde samma resa fast i motsatt riktning och var tillbaka på Laholms station 12 timmar senare där vi blev hämtade och körda tillbaka till campingen.

Tack alla som var med för en underbar dag!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism