fbpx

Efter en intensiv helg i Örebro med födelsedagsfirande och besök hos alla barn och barnbarn åker vi hem till Sälen på lördag kväll. Den här gången stannar vi över natten vid Trafikverkets rastplats Bergslagsporten. Ikväll är det bara vi och två långtradare som står här.

Nästa morgon efter frukost gör vi en rundtur i området. Förutom den fina rastplatsen ska det också finnas en fornborg enligt skyltar.

Utöver toaletter finns det även möjlighet att tömma toakassetten samt fylla dricksvatten vid servicehuset.

Hitta till rastplatsen

Vad gäller på Trafikverkets rastplatser?

Rastplatserna är till för att ge alla trafikanter möjlighet att ta rast och vila. När rastplatserna används på annat sätt riskeras trafiksäkerheten. Därför kräver vi tillstånd om du behöver stanna längre än 24 timmar. Läs mer på Trafikverkets hemsida Trafikverket/rastplatser

Tistaborg, en fornborg från bronsåldern

Här är den fina gamla skylten som visar vägen till fornborgen Tistaborg. Alldeles intill hittar vi också Vikingahuset som kanske varit en utställningslokal en gång i tiden.

Vi följer den upptrampade stigen och går mot fornborgen. Väl uppe på Tistaborg har vi en otrolig utsikt. Håkan ska naturligtvis gå så nära kanten det bara går. Det som ser ut som en ”mur” är inget som har funnits där från början.

På Länsstyrelsens hemsida hittar du mer information om fornborgen Tistaborg. Ett annat tips är också att besöka Skärmarbodabergen som finns på motsatt sida av rastplatsen. Här rekommenderar vi att ni har gott om tid.

Några mil från rastplats Bergslagsporten finns Nora som också är en av Sveriges tre trästäder precis som Eksjö och Hjo.

Vi gjorde en Trädstadsklassiker redan 2021. En klassiker som inte är lika ansträngande som En Svensk Klassiker. Men vi har så klart gjort båda två klassikerna för att kunna jämföra!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism