fbpx

I betalt samarbete med Kloten Nature Resort

Under helgen har vi besökt Kloten Nature Resort i Kloten. Här finns allt för den som tycker om aktivt friluftsliv och som samtidigt erbjuder en plats för vila och återhämtning för människor i alla åldrar och fyrbenta vänner året runt.

Vi träffar Tiziana Corneliuson i den kombinerade loungen/restaurangen där hon berättar om Kloten Nature Resort som hon tillsammans med sin make Mats äger sedan hösten 2020. Paret har många intressanta planer för framtiden.

Sjöar

Många av de som besökt eller besöker Kloten tycker om att fiska men det finns även möjligheter att hyra kanot, kajak eller SUP. Kloten är också en vacker plats för vandring och cykling.

För den som hellre håller sig nära stranden kan bada i badtunna och basta.

Mat

Maten är viktig. Man kan ta med sig egen mat men det finns också en restaurang. Här finns planer på att servera vegetariska alternativ men även en köttbit, hamburgare och pizzor med spännande topping som t ex löjrom. Det finns en pub på bottenplanet.

Ett annat mycket spännande projekt som Tiziana berättar om är att göra en restaurang i den gamla matkällaren på området.

Boende

Camping

När vi var här sist för några år sedan var skogen tät. Nu har man huggit ner träd och från campingen har man fin utsikt över sjön. Man har iordningsställt en badplats och det finns fina stigar utefter strandkanten och även grillplatser. Det pågår även utbyggnad av ytterligare elplatser på campingen.

Vid servicehuset kan man fylla vatten, tömma lösa tankar/kassetter för gråvatten och toalett där det även finns utedisk, pentry, dusch och toaletter.

Tältplatser

Det finns planer på att göra tältplatser i etage nere vid campingen.

Stugor

Det finns totalt 30 stugor med 5 bäddar, 6 bäddar och 8 bäddar. Det finns möjlighet att ta med sig husdjur i flera av stugorna och det finns även allergivänliga stugor. Mer information om stugorna och bilder finns via länken Klotenresort.se/stugor

Aktiviteter

På bottenplanet i samma hus som receptionen kan man spela biljard, sällskapsspel eller utmana varandra i bordtennis. Sigge 3 år provar att slå sina första bollar.

Övriga aktiviteter

 • Biljard
 • Bordtennis
 • Motionsspår
 • Tennis
 • Man planerar en padelbana, ett utegym och även att skaffa djur på anläggningen där barnen får möjlighet att träffa svenska djur.
 • Kanot, båt och SUP
 • Vilddjurssafari med WildSweden
 • Bastu och badtunna
 • Samt en hel del olika friluftsaktiviteter som presenteras på hemsidan under aktiviteter

En kanottur på Långvattnet

Vi hämtar flytvästar och paddlar vid förrådet mittemot receptionen och även barnbarnet får med sig en egen paddel. I receptionen hämtar vi Klotenkorgen, en picknickkorg med allt man behöver för att koka kaffe och s´mores – grillade marshmallows med en bit choklad mellan två kex över en sk. eldstubbe som också ingår.

Det är lite mulet när vi sätter oss i kanoterna för att paddla kanot i sjön Långvattnet. På flera av de små öarna finns grillplatser. Vi hittar en fin ö som dock vaktas av en kanadagås som inte rör en min och det känns säkrast att paddla vidare för att inte störa mer än nödvändigt när vi är på besök i naturen.

Vi möter flera kanoter innan vi stiger i land på en lagom stor ö som också har en liten vik där vi drar upp kanoterna.

Den medhavda stubben tänds och vi förbereder kaffe och gör s´mores. Vi följer instruktionen på som låg i korgen. Som är mycket enkla och tydliga även för den som för första gången ska tända en eldstubbe, koka kaffe över eld eller göra s´mores.

WildSweden

Kloten Nature Resort har inlett ett samarbete med Marcus Eldh som driver WildSweden som skapar skapa minnesvärda upplevelser med paddling och vandring där du kan spåra djur istället för att jaga dem.

Den 13 maj kunde man läsa detta på WildSwedens facebooksida: ”I dag släpper vi nyheten att WildSweden ska öppna en ny glamping vid en sjö i Kloten på gränsen mellan Örebro och Dalarna, tillsammans med Kloten Nature Resort, och det redan till midsommar.”

(glamping eller glamorous camping – camping i lyxförpackning)

Fakta

 • Priser:
 • Tält: per dygn för 1-4 personer: 200;- 
 • Husbil/Husvagn per dygn inkl. el : 320;-
 • Husbil/Husvagn per dygn ex. el : 250;-
 • Pris för 1 månad ex. el: 6000;-
 • Även säsongs- och helårspriser finns.
 • Stugor från 1250 kr/natten
 • Hemsida Klotenresort.se
 • Kloten Nature Resort Sågkullevägen 15 714 91 Kloten Tel: 0580-883 00 E-post info@klotenresort.se
 • Hitta hit Kloten Nature Resort ligger i Örebroregionens vackra Bergslagsnatur. Följer du Riksväg 50 norr eller söderifrån, så svänger in på R233 vid Kopparbergskorset mot Kloten. Kommer du ifrån Stockholm så viker du av på R66 mot Ramnäs i Västerås. I höjd med Ramnäs svänger du in på R233 mot Skinnskatteberg och vidare mot Kloten. En tur på ca. 2 timmar. 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism