fbpx

I betalt samarbete med Grövelfjäll.

Grövelfjäll ligger i Sveriges sydligaste fjällvärld och är Dalarnas nordligaste alpina anläggning med kalfjällsvidder och orörd vildmark runt knuten. GPS-koordinater 62.08565, 12.32156

På campingen finns eluttag med både 16 och 10 ampere. Vissa platser har mer lutning än andra. För öppettider och priser se hemsidan för Grövelfjäll

Man har tillgång till service som kök och dusch uppe vid sportshopen. Enkel standard men rent och snyggt. Ingen matlagning i köket tillåten för tillfället. Här kan man också fylla vatten till husbilen.

På den nedre campingen där det är säsongsplatser finns kök, toaletter och toatömning. När man står på övre campingen finns kök, disk, toaletter och dusch i centrumbyggnaden.

Det finns en välsorterad sportshop och man erbjuder också uthyrning av utrustning. Mycket trevlig personal som gärna hjälper till med det mesta – information, försäljning och uthyrning m m.

Det finns 100 km längdskidspår av natursnö i Grövelsjöfjällen. Bara att plocka fram skidorna och ge sig iväg, spårkort krävs och man köper dem enklast genom att swisha. Aktuellt spårstatus hittar man på längdspår.se.

Det är nära till skidbackarna. För de mindre barnen finns skid- och pulkabackar. Skidskola finns för alla åldrar. Man har åtta nedfarter av olika svårighetsgrad och fyra liftar. Saknar du utrustning går det bra att hyra på plats. Man kan också förboka via nätet.

Det finns tre rejäla nybyggda grillplatser på området varav en på campingen.

Under vintersäsongen kan man äta på Werners Värdshus. Nytt för i år är att man erbjuder en trerätters Take awaymeny samt även ett vegetariskt alternativ, allt gjort av lokalproducerade råvaror.

Sammanfattningsvis en fin camping med mycket god service. Enkel standard men rent och snyggt. Nära till naturen med fina skidspår och skidbackarna runt hörnet.

Grövelfjäll

Bra tider att komma hit om man vill slippa trängsel är naturligtvis om man kan undvika sportlovsveckan och påskhelgen.

I Grövelsjöfjällen, som egentligen är samlingsnamnet för området runt en liten fjällsjö på gränsen mot Norge, finns 100 km preparerade längdspår som sköts av GTF, Grövelsjöns turistförening.

Här finns också markerade skoterleder som dock inte kan användas i dagsläget p g a för lite snö.

Sommartid finns fina vandringsleder och man det finns många förslag på turer på Grövelsjöns Turist Förening. Vandringen kan också ske med guide.

Fiske. På Visit Dalarna hittar man information om fiske i Grövelsjön, samt länk till Länsstyrelsen:s hemsida

Grövelfjäll ligger ganska nära Grövelsjön. Under normala förhållanden utan covid-19 kan man kombinera vandring över norska gränsen och ta båten tillbaka.

Här hittar du mer tips om Grövelfjäll och Grövelsjöområdet.

https://grovelfjall.se/

https://grovelsjon.com/om-gtf/

https://www.visitdalarna.se/grovelsjon

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism