fbpx

Redan när vi köper vår första husbil är planen att vi ska använda husbilen året runt. Den första långresan som ska göras under sommaren planeras in i minsta detalj. Ungefär samtidigt bestämmer vi oss för att göra en En Svensk Klassiker tillsammans och då behöver vi ha en plats att bo och en bil att resa med för att ta oss till bl a Dalarna när vi ska köra Öppet spår.

Många avstår från att använda sin husbil vintertid av olika anledningar. Vinterväglag behöver dock inte vara ett problem om man planerar.

Eftersom vi bor i Sälen tar vi kontakt med Hogan som också bor här för att prata lite om vinterväglag och vad man behöver tänka på. Vi beger oss upp till Lindvallen för att träffa Hogan för en pratstund om vinterkörning. På plats finns även Hogans son Dennis och filmteamet för Frusna vägar. Att vinterkörning, husbilar och bärgningsbilar är ett intressant samtalsämne gör att vi och Hogan får flytta oss inomhus för att inte störa inspelningen!

Hogans tips inför resan till fjällen

  • Ta fram dragöglan, lägg den gärna i handskfacket eller på plats där den lätt kan tas fram utan att man behöver packa ur bilen
  • Kolla glykolens fryspunkt, både i motor och värmesystem om man har sådant
  • Använd vinterdäck vid resa till fjällen
  • Tänk på att ha rätt lufttryck i däcken
  • Använd inte hydrauliska stödben när det är rejäl kyla. Oljan blir trög så det kan bli problem att få upp stödbenen inför avresa
  • Se till att ha med varma kläder, man kan få vänta flera timmar på hjälp. Eller bli sittandes i kö om vägen t ex är tillfälligt avstängd

Läs om vårt möte i senaste numret av Husvagn på väg

Tidningen kan man kostnadsfritt läsa via länken Husvagn På Väg. I denna nummer skriver vi på flera sidor om tips på olika äventyr och upplevelser i Sälen och Sälenfjällen.

Vi har sedan en tid ett samarbete med Continental och ProDOB Däck och Bilservice kring däck till husbil och övervakningsutrustning för lufttryck i däcken. Läs gärna tidigare inlägg på bloggen om detta.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism