fbpx

Att leva i nuet och njuta av ledigheten även om den är kort är lika viktigt som att njuta av en lång semester. Bara stå och titta ut över vattnet eller gå på upptäcktsfärd på stranden.

Hults sommarhem som ligger drygt 1,5 mil utanför Kristinehamn har bra och ordentligt markerade och iordninggjorda platser för husbilar med tillgång till el. Man kan även betala för tillgång till dusch och wc.

Vi ringer det telefonnummer som finns angivet på skylten vid parkeringen och även om vi är här utanför ordinarie säsong så kommer värden på 20 minuter. Det är service det.

Mörkret faller snabbt och Sigge har beställt husbilspasta och köttbullar.

På hemsidan för Hults sommarhem kan man läsa följande spännande historia om platsen “Hults Sommarhem är Equmeniakyrkan i Visnum och Equmenia i Visnums sommargård. Från mitten på maj till slutet på augusti brukar så gott som all verksamhet vara förlagd hit. Hult är en gammal hamnplats och själva sommarhemmet var på den tiden hamnkaptenens bostad. Hamnen användes som in- och utskeppningshamn för bruken i Björneborg och Bäckhammar. Mellan hamnen och bruken fraktades godset, bl a stenkol och salt, med hästskjutsar som hyrdes in från traktens bönder. Hamnens aktiva tid upphörde i och med andra världskriget.”

Fakta om Hults sommarhem och ställplats (uppgifter från Visit Kristinehamn)

  • Ställplatsen öppen under sommarsäsong från maj-september.
  • Café och loppis öppet från midsommar till början av augusti.
  •  Ställplats utan el 100 SEK
  • Ställplats med el 150 SEK
  • Ställplats med dusch/wc 150 SEK
  • Ställplats med el och dusch/wc 200 SEK

5 Comments

    1. En fantastisk plats, men visst blåste det riktigt kallt. Då är det skönt att komma in i en varm husbil. Nej det är inte vårt permanenta hem, utan endast ett hem under våra resor och äventyr

  1. Så tänkvärda ord. Att leva i nuet och njuta av de små lyckostunderna är ju allra bäst. Att inte bara njuta några dagar om år på någon lyxresa utan ta tillvara de små stunderna och vara glad över vad de har att bjuda på.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism