fbpx

Man behöver inte åka ut på landet för att vara i naturen, det finns natursköna områden även i stadsnära miljöer.

Vid sidan av europavägen som går genom Karlstad har vi fricampat flera gånger. Här finns inga faciliteter men det är lugnt och skönt. Stora fina gräsmattor, grillplatser och en liten fiskesjö, Sandbäckstjärn

Att resa med barn är ett äventyr i sig. Det är nu man har tid att bara vara utan en massa måsten. De bästa platserna är inte där det finns mycket att göra utan där dagarna är oändligt långa och det känns som man varit ledig en hel sommar.

Sigge är fascinerad över att det finns en bit järnväg bredvid husbilen. Och TÅGVAGNAR! Det är inga andra husbilar här ikväll. Sommartid är det betydligt fler som brukar stå här.

Nästa morgon blir det frukost i husbilen innan vi ger oss iväg på en tur runt sjön.

Det är en fin morgon, lite kallt men solen lyser och det är nästan vindstilla. Det här är faktiskt första gången vi går runt sjön. Det finns flera fikaställen och vi hittar en koja som någon byggt.

Vi får sällskap av en liten nyfiken ekorre som skuttar runt bland träden där vi går. Det ser nästan ut som han vill säga hej då innan han snabbt försvinner vidare.

Tur att vi har en skottkärra med oss. Hur ska vi annars få med oss alla fina kottar och pinnar som vi hittar?

I skogen finns det fortfarande is kvar i de vattenfyllda hjulspåren och vi kan inte låta bli att trampa sönder isen. De fina skärvorna lägger vi i skottkärran tillsammans med kottarna och pinnarna och tar med dem till husbilen där vi bygger ett litet hus på gräsmattan.

Mer om Sandbäckstjärn, Karlstad och Värmland finns att läsa via dessa länkar

2 Comments

  1. Hej! Spännande att följa era äventyr! Ja det är fint kring Sandbäckstjärnen, blir inte ofta som vi är där trots att vi bor i Karlstad. Man blir ju lite hemmablind! Ha det gött! //Christer & eva

    1. Hej Christer och Eva, ja så är det att man många gånger åker långt för att se något. Och så missar man det fina man har utanför dörren. Vi önskar er detsamma// Carina & Håkan

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism