fbpx

Äntligen här! Så skulle jag vilja börja detta inlägg som handlar om vårt besök vid Idre Fjäll. En plats som jag, Håkan, ända sedan jag gick Fjälledarlinjen vid Storumans Folkhögskola 1985 – 1987 tänkt besöka men av olika anledningar har det liksom aldrig blivit av. Så det känns verkligen speciellt att äntligen komma hit och då tillsammans med Carina.

Efter att vi testat downhill på Gesundabergets bikepark kände vi att det var dags nya utmaningar. Så därför passade ett besök vid Idre Fjäll väl in i reseplaneringen när vi nu är på väg söderut igen.

Vi står på den västra campingen där platsen lutar rätt så ordentligt. Då är det skönt med hydrauliska stödben som nästan räckte för att komma helt i våg.

Det blev en relativt tidig kväll för att ladda inför morgondagens cykling. Vi inledde med att vi cykla leden ”Fjället runt” som en uppvärmning inför vad som komma skulle. Efter detta blev det en del teknikträning i Skills arena, där finns olika teknikbanor samt pumptrack.

Efter detta kände vi oss båda mycket taggade på att tas oss ner till dalstationen för Väst 6:an, liften som ska ta oss upp till toppen. För att komma till dalstationen kan man följa Askeleden som är märkt röd/blå, en led med många häftiga velodromkurvor på väg ner till starten av liften.

Att sitta i liften och njuta av utsikten samtidigt som man utan ansträngning tar sig upp till toppen var en härlig upplevelse. Speciellt när man är ”hundra” på att det kommer gå bra.

Väl uppe var det bara att sätta sig på cykeln och njuta av nedfärden. Vi valde att ta oss ned via ”Ner ska du – blå” som Idre fjäll beskriver så här på sin hemsida ”Flow-fest delux med oslagbar utsikt! Ner ska du bjuder på fantastiska velodromkurvor, rollers, broar, korta stenpartier och en adrenalinkick som du kommer vilja ha mer av! Leden passar både vuxna och barn. Den passar dig som har bra koll på bromsarna och har god kontroll över cykeln. Nivån passar för medelgod till avancerad åkare”.

Väl nere och med adrenalitet pumpande i ådrorna, så tog vi liften upp igen och igen och ytterligare några gånger. Efter dagens sista åk med liften upp till toppen besökte vi toppstugan för varsitt glas choklad med visgrädde och marshmallows.

Häng med på en tur genom att hitta på filmen som finns på vår YouTube kanal. På med hjälmen, klicka fast skorna i pedalerna för nu blir det åka av!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism