fbpx

I dag var det dags för den årliga hälsokontrollen av husbilen, eller det man egentligen ska benämna kontrollbesiktning. Dagen blev en aning mer dramatisk än jag tänkt mig inför besiktningen då jag upptäckte att parkeringsljuset inte fungerade.
Problemet borde vara enkelt avhjälpt med kontroll av säkring,  så fram med boken för att kolla vilken säkring det skulle vara vilket jag ganska snart hittade. Nästa fråga var bara VAR hittar jag den??? Enligt bilens originalbok ska säkringen sitta vid B-stolpen invid passagerardörren, alltså placeringen innan Fiat-chassit byggdes om av husbilstillverkaren.
Höger passagerardörr finns ju inte, och inte heller ser man hjulhus eller B-stolpe då allt är inbyggt av olika inredningsdetaljer, fack och lådor som just nu kändes hopplöst onödiga att ha, och som bara var i vägen.
Efter flera olika tips via Facebookgrupper samt samtal med Ola vid Autohallen Husbilar i Karlstad som gav mig det bästa tipset; att demontera inredningen runt höger hjulhus där säkringen måste finnas. Så efter någon timmes försiktigt brytande och skruvande hittades säkringsboxen, och bytet kunde göras. Nu fungerade parkeringsljuset på husbilen och jag kunde köra in till Berglunda för besiktning.

Väl på plats vid Opus Bilprovning Örebro-Truckstop, där vi även en gång tidigare besiktigat vår husbil, blev jag mycket trevligt bemött och kunde t o m rulla direkt in i hallen cirka 15 minuter före bokad tid.
Stationen är specialiserad på lätta och tunga lastbilar, bussar, husbilar och släpvagnar samt kan utföra täthetskontroll av gasolanläggningen. Som medlem Caravan Club of Sweden får man den för oss husbilsägare livsviktiga och självklara kontrollen gratis som en medlemsförmån. Det är ju en trygghet även för de som står i närheten av oss att veta att bilen inte läcker gasol.
Hela kontrollen gick bra och det blev en del samtal kring husbilar och vinterkörning, då en av personalen själv var husbilsåkare, men inte under vintern. Jag förklarade utifrån vår erfarenhet kring användandet året runt som inte är något problem bara man planerar lite i förväg samt givetvis har vinterdäck på bilen!

Under 2018 har vi rullat 950 mil i Sverige vilket bara bekräftar att husbilslivet passar oss perfekt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism