fbpx

I betalt samarbete med campingtillbehör4u

Nu har vi börjat vårt test av Isoleringsmatta från Tecon som finns att köpa hos Campingtillbehor4u. till kampanjpris.

I priset ingår en ordentlig och tålig förvaringspåse, en isoleringsmatta för golvet samt en stor matta som täcker båda dörrarna och hela vindrutan från golv till tak.

Dessa produkter passar lika bra vintertid för att stänga ute kylan som under varma sommardagar då det kan vara skönt att stänga solen ute.

Vi börjar med att lägga ut golvmattan. Den är mycket väl anpassad för att täcka hela golvet och den går även in under pedalerna. Då vi har en slinga för värme som går runt hela förarutrymmet i vår husbil så viker vi in vissa delar för att de inte ska täcka radiatorerna fram. Att lägga golvmattan på plats går riktigt smidigt.

Efter det så lyfter vi in den stora isoleringsmattan och börjar med att sätta dit sugproppar i hålen på mattan vilket är mycket enkelt. Dessa sugproppar är till för att hålla mattan fast på sidorutorna och vindrutan.

Det gäller att ha koll så man har mattan vänd åt rätt håll när man börjar, den är stor så det är aningen trångt att hålla på med att vända den inne i bilen. Ett tips är att öppna de kardborrebandförsedda öppningarna för ratt och växelspak innan montering.

Vi börjar med att fästa mattan på passagerarsidan för att sedan vika över banden som ska sitta runt solskydden. Därefter trycker vi fast sugpropparna mot vindrutan, det gäller att passa in för backspegel, växelspak och radion direkt.

Smart med öppningen för radion, då kan man använda den även när mattan är på plats, en detalj som vi gillar skarpt.

Nu återstår bara att trycka fast mattan vid förardörren samt med hjälp av kardborrebanden fästa den runt ratten och växelspaken. Passningen är väl tajt framförallt runt växelspaken kan jag tycka, här borde det finnas lite mer spelrum. Det är lätt att rubba växelspaken ur läge om den ligger i backläget.

När allt är på plats känns det varmare och mer ombonat på en gång inne i bilen, nu återstår bara att hålla koll på temperaturen inne. Vi kommer mäta temperaturen på insidan av mattan samt utsidan, alltså mellan mattan och vindrutan. Vi kommer även att komplettera med att ange utetemperaturen så nu hoppas vi på några riktigt kalla dagar.

4 Comments

  1. Hej,
    funderar på att skaffa något liknande till vår plåtis (Citroën Jumper). Har ni varit ute någonting och testat produkten ”i real life”? Gillar att det följer med en matta till glovet också! Kan tänka mig att det är lite halvbökigt att sätta upp den, men väl på plats borde den ju verkligen hålla värmen inne. Eller vad tycker ni efter kanske har provat den några gånger?
    Hälsn
    Hartmut

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism