fbpx

Idag kom det mail om att vi båda tillsammans med ytterligare 198 stycken cyklister blivit utvalda att genomföra Vätternrundan 2023 tillsammans med Stephan Wilson. I ett samarbete med Diakonia kommer vi att cykla Vätternrundan 315 km med fokus på att göra skillnad för flickor i Bangladesh. Foto: Nirjan Shrestha / Diakonia Cykelprojektet

Varför cyklar vi?

”För att motion är som dunderhonung för kroppen! Och att ett lopp som Vätternrundan ger en utmärkt motivationsboost till att träna långsiktigt. Och inte minst för att uppmärksamma hur Cykelprojektet arbetar för att bryta normen och stötta flickor som vill cykla. En del flickor har redan tagit sina första tramptag mot jämställdhet, men det finns många fler att hjälpa upp i sadeln. Därför kommer vi under loppets gång ha med ett team som kommer att dokumentera gruppens resa samt publicera innehåll på sociala medier. Allt för att nå ut till fler om Cykelprojektet och vår insamling som pågår under loppet.”

Diakonia och cykelprojektet

Foto: Gustav Hugosson / från Diakonias sida om cykelprojektet

”Här i Sverige kan det framstå som smått ofattbart att flickor inte uppmuntras att ta sig fram på egen hand. Men så ser verkligheten ut på landsbygden i Bangladesh. När en flicka ska ta sig från A till B måste hon ha sällskap. Och om ingen kan följa med och vägen till skolan är lång, tvingas många flickor stanna hemma och riskerar att giftas bort tidigt.” Så beskrivs bakgrunden till cykelprojektet på Diakonias hemsida.

Stötta Diakonia

Genom att ge ett bidrag stöttar du arbetet varje dag året runt.

På cykel runt sjön igen!

Vi fick alltså idag besked om att vi blivit utvalda bland alla sökande till denna speciella tur runt Vättern. Ni är välkomna att följa vår träning och träffar med andra inför denna cykeltur. Samt givetvis genom livesändningar under den cirka 15 timmar långa cykelturen som börjar och slutar i Motala. Vi hoppas på riktigt härligt väder nästa år, så vi kan försöka förmedla känslan när man njuter av lasagne i Hjo till frukost vid 5-tiden på lördagsmorgonen samtidigt som man ser solen stiga över Vättern.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism