fbpx

Vi ställer bilen på parkeringen vid Högfjällshotellet, plockar ihop ryggsäcken, våra skidor, stavar och snöskor. Den första utmaningen var att hitta en parkering, den andra blir att ta sig upp från parkeringen, över skoterspåret där vi får invänta ett tillfälle att komma över på andra sidan vägen. Det är en strid ström av bilar från båda hållen men till slut blir det en lucka.

Sigge hittar ganska snart en avbruten gren och den släpar han med sig hela vägen. Solen värmer gott, det blåser knappt något och utsikten är som vanligt fantastisk.

Vi tipsar också om några ställplatser och campingplatser där man kan stå under besöket i Sälenområdet.

Vår plan är från början att ta oss upp till vindskyddet på Köarskalsfjället men vi väljer istället att gå upp mot Sälens botaniska.

Med längdskidor, snöskor och en trädgren fortsätter vi uppåt. Vi hittar en nedsänkt plats vid ett träd där vi gräver bort lite snö så det blir nästan som ett vindskydd. Sigge har så klart hittat sin egen plats som han gjort i ordning och han ser rätt nöjd ut.

På en utflykt måste man så klart fika. Vi har vårt Trangiakök med oss så Håkan plockar upp och tänder köket och snart doftar det så gott av nykokt kaffe. Äggmackor har vi förberett hemma, det är bara att trycka ut lite kaviar så är det klart.

Vi har tagit med oss vår vindsäck. Den är lätt, enkel att veckla ut och bara dra över huvudet. I toppen finns dragkedjor så man sticka ut huvudet. Den har också en säkerhetskarbin så vi behöver inte vara oroliga för att den ska blåsa iväg. I vindsäcken blir det nästan lite för varmt i solen men bra att testa så vi vet att den funkar om den skulle behövas.

Tips på länkar med bra information inför fjälltur i Sälenområdet

Fjällsäkerhetsrådet

Lantmäteriet fjällkartan

Vandra i Sälen

Magasin Sälen

Sälenvandring

Skistar vandring

Här var vi

Tips på ställplats och camping i Sälenområdet.

Skistar ställplats Lindvallen

Kläppen camping

Stöten camping

Caravanclub Tandådalen

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism