fbpx

Fulufjällets nationalpark är en plats vi besökt vid flera tillfällen men det är första gången vi är här när det är snö på marken och vattenfallet är fruset till is. I Fulufjällets nationalpark finns Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär som har en fri fallhöjd på 70 meter samt världens äldsta träd, Old Tjikko vars rotsystem är över 9550 år gammalt.

Vi parkerar vid entrén där det endast står ytterligare fem bilar nu. Vid vårt senaste besök var det fullt på parkeringen och hela vägen från parkeringen nästan 1 km innan entrén till nationalparken.

Det är fortfarande bitvis mycket snö längs leden men det går ändå rätt så lätt att gå hela vägen fram till Njupeskär.

Strax innan vi kommer fram där leden övergår i trappor ner i ravinen finns Njupeskärsstugan där man kan rasta inne i stugan eller utanför. Vi ser att vattenfallet är helt fruset men vi hör hur vattnet forsar längst ner i ravinen.

Närmare ravinen möts vi av en avspärrning och en skylt. Så klart att vi blir lite besvikna över att inte kunna se fallet på närmare håll men givetvis respekterar vi detta och hoppas istället kanske få se någon jaktfalk vid bergskanterna.

Fulufjällets utsiktsplats

Vad som gäller när man tältar eller står med husbil, husvagn kan man läsa på nationalparkens sida om tält och camping samt Naturvårdsverket motortrafik i naturen/husvagn och husbil i naturen

I fjällen kan vädret och förutsättningarna skifta fort från nära på sommar till full vinter på några timmar så det är tur vi har kvar dubbdäcken på husbilen.

Från tidigare besök vid Fulufjällets nationalpark

Hitta hit

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism