fbpx

Vi faktiskt börjat fundera på att byta husbil till en modell så fler kan åka med säkert. Vi har fått frågor som; är bilen utrustad med isofixfästen? Det hade vi aldrig tidigare hört talas om eller ens tänkt på när vi själva hade småbarn. Då använde man endast bilens bälte för att fästa barnstolen, och man behövde knappast tänka på att koppla ur någon air-bag. Efter att ha ”googlat” på husbilar med isofix märker man att urvalet är väldigt begränsat, det märke som hittills bäst överensstämmer med våra önskemål är Dethleffs modellerna Globetrotter-XXL samt Trend 7877-2 men fler märken kommer säkert framöver då barnfamiljer måste vara en mycket intressant kundgrupp för husbilstillverkarna. Detta märks också vid olika arrangemang eller på ställplatser. Själv tycker jag det är jätteroligt att fler yngre upptäcker och använder husbilen och alla dess fördelar när man ska ut på resa, men det måste ske på ett tryggt och säkert sätt.

Annons

Sedan är det ju viktigt, har vi fått ny lära oss, att bilbarnstolen är av rätt modell och med rätt typ av godkännande. För den som söker en bilbarnstol finns flera olika alternativ på Lekmer som inte bara har leksaker. Där hittade vi även paraplysulky som passar bra när det större barnbarnet är på besök. Perfekt att ha med i husbilen också då den tar väldigt liten plats.

Annons

Även olika branschtidningar skriver om hur man ska sätta de små säkert. I dag publicerade tidningen Husvagnochcamping en mycket läsvärd artikel i just detta ämne. På NTF:s hemsida finns också en hel del bra tips och råd kring barn i bil, kika gärna in där för mer information.

Så för att summera det hela; be om hjälp av kunniga inom området t ex ert försäkringsbolag eller bilens återförsäljare.

Annons

Tag sedan med både barn och barnbarn på härliga husbilsresor och glöm inte föreviga era upplevelser med kamera eller mobil. Vi har vid flera tillfällen själva använt ICA foto som erbjuder ett brett urval av prisvärda och snabba leveranser av olika fotoprodukter och förstoringar.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism