MTB i södra Kilsbergen

Med start vid Sixtorps friluftsområde kör vi med våra mountainbikes mot Tryggeboda, vidare längs vid Gryt där allmän väg tar slut. Vi fortsätter och till slut är det bara en stenig traktorväg kvar.

Här passerar vi ett gammalt torp som tillhört Riseberga kloster.

När traktorvägen tar slut tar vi till höger på Sävsjövägen och här är finns fina fiskesjöar och det verkar vara fullt överallt. Vi fortsätter och tar höger på Orrtjärnsvägen och tar höger på Tjogselvägen. Förbi sjön Trehörningen och här passerar vi kortändan av Stora Svinsjön. I våras stod vi vid lilla Svinsjön då vi besökte grottorna.

Vi fortsätter på Tjogselvägen förbi Lillsjön, en riktig favoritplats. Vidare förbi Stenbäcken den plats där vi fricampade första gången. Stenbäcksvägen- Ribbohyttan- vekhyttan – strax före vekhyttan skogaholm tar vi malmvägen och sedan tar vi vänster mot Grindtorp. Det är knappt synligt någon text på skyltarna men vi tycker det står Trollkarlen på den som pekar åt vänster.

Vi passerade en skylt mot en fornborg och även halvfarsstenen. Förbi Grindstorp och Skogaholm och vi är åter på väg mot Sixtorp.

Några länkar till mer information kring natur och kultur i Kilsbergen. Vi rekommenderar även bäckerna om Kilsbergen som är skrivna av Carl-Anders Lindstén. I dessa böcker finns en hel del olika utflyktsmål, historiska fakta samt spännande naturupplevelser beskrivna. Böckerna kan köpas via oss för 160 kr/st + porto. Skicka ett mail så skickar vi dessa.

http://kilsbergskanten.se/upptack-2/kultur-2/

https://www.lansstyrelsen.se/orebro/besoksmal/kulturmiljoer/riseberga-klosterruin.html

Rutten vi cyklade i södra Kilsbergen.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: