fbpx

Med start vid Sixtorps friluftsområde kör vi med våra mountainbikes mot Tryggeboda, vidare längs vid Gryt där allmän väg tar slut. Vi fortsätter och till slut är det bara en stenig traktorväg kvar.

Här passerar vi ett gammalt torp som tillhört Riseberga kloster.

När traktorvägen tar slut tar vi till höger på Sävsjövägen och här är finns fina fiskesjöar och det verkar vara fullt överallt. Vi fortsätter och tar höger på Orrtjärnsvägen och tar höger på Tjogselvägen. Förbi sjön Trehörningen och här passerar vi kortändan av Stora Svinsjön. I våras stod vi vid lilla Svinsjön då vi besökte grottorna.

Vi fortsätter på Tjogselvägen förbi Lillsjön, en riktig favoritplats. Vidare förbi Stenbäcken den plats där vi fricampade första gången. Stenbäcksvägen- Ribbohyttan- vekhyttan – strax före vekhyttan skogaholm tar vi malmvägen och sedan tar vi vänster mot Grindtorp. Det är knappt synligt någon text på skyltarna men vi tycker det står Trollkarlen på den som pekar åt vänster.

Vi passerade en skylt mot en fornborg och även halvfarsstenen. Förbi Grindstorp och Skogaholm och vi är åter på väg mot Sixtorp.

Några länkar till mer information kring natur och kultur i Kilsbergen. Vi rekommenderar även bäckerna om Kilsbergen som är skrivna av Carl-Anders Lindstén. I dessa böcker finns en hel del olika utflyktsmål, historiska fakta samt spännande naturupplevelser beskrivna. Böckerna kan köpas via oss för 160 kr/st + porto. Skicka ett mail så skickar vi dessa.

http://kilsbergskanten.se/upptack-2/kultur-2/

https://www.lansstyrelsen.se/orebro/besoksmal/kulturmiljoer/riseberga-klosterruin.html

Rutten vi cyklade i södra Kilsbergen.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism