fbpx

Nu är det dags för att göra husbilen mer personlig. Vitt och beige är bra färger som passar till allt men nu vill jag ha mer mönster och jag börjar med gardinerna. Vi hittade en stuvbit med mönster i grått, svart och vitt. Efter måttagning är det bara att sätta igång. Och så här gör jag.

Som alltid börjar jag med att mäta ut höjden inklusive fåll upptill och nertill. Sedan klipper jag bort ytterkanterna och zigzagar alla kanter för att tyget inte ska fransa upp sig. Jag håller för det mesta till på golvet då det känns överskådligt och bra med en stor arbetsyta. Det är inte så bekvämt men att ha överblick är viktigare för mig.

Sedan viker jag in ytterkanterna två gånger. Det är bra att hålla koll på vilken sida som är ytterkanten. Ett tips är att sätta en säkerhetsnål i ytterkanten. Vad som är upp och ner på det här tyget är ju givet eftersom man ser mönstret.

Symaskinen är på plats och jag använder vit tråd när jag fållar. Vilken färg man väljer spelar absolut ingen roll eftersom alla kanter viks in. Jag tar helt enkelt den tråd jag har mest av. Därefter viker jag in överkanten och nålar fast rynkbandet som jag sedan syr fast.

Sedan är det dags att mäta in höjden på tyget så det är lika högt. Om man klipper ett jack i tyget och drar isär det kan tyget som jag brukar göra kan det ibland bli lite olika högt på sidorna beroende på hur mönstret är tryckt. Jag justerar längden på tyget och höjden på fållen så tygstyckena blir lika långa.

Och så här blev slutresultatet! Nu ska vi bara komplettera med färgglada kuddar.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism