fbpx

Inlägg med reklam för Husbilsinredning och Bjursås Skicenter

Det finns många fördelar med att vara ute och cykla mer än att man får motion, man upptäcker saker man annars hade missat. När vi var på Westerqwarn i augusti hade vi våra cyklar med oss och tog då en cykeltur till Västerås. När vi passerade på väg ut genom Kolbäck fick vi syn på en skylt med texten husbilsinredning. Ett företag vilket ingen av oss kände till sedan tidigare. Vi tyckte det lät intressant och bestämde oss för att ta reda på mer.

I lördags var det dags för att ta reda på mer, vi hade bestämt möte med Sinan Mati som driver företaget Husbilsinredning på Mellangatan i Kolbäck. Vi parkerade vår husbil utmed gatan bredvid fabriken där det redan stod andra husbilar.

Genom att vi använder husbilen på olika sätt; vi åker ensamma, med flera eller så vistas vi många i husbilen för att umgås och då får man försöka hitta bra lösningar där alla får plats och att man inte behöver sitta trångt.

Fördelen med vår husbil är att den är rymlig och vi har sex bältade sittplatser. Båda sofforna vid bordet kan enkelt förlängas. Efter att ha gjort detta i praktiken har vi valt bort att förlänga soffan närmast köksdelen för att förbättra framkomligheten.

Elmiamässan såg vi hur man på 2020-års Dethleffs Trend A 7877-2 genom några extra dynor gjort så man kan skapa en L-soffa. Man har en sittdyna och ett ryggstöd (där stegen syns på bilden ovan). Det här är något vi sedan dess funderat på att göra i vår bil.

När vi under mellandagarna var på Bjursås Skicenter och var sex vuxna och två små barn skulle äta tillsammans i vår bil kom vi fram till att det behövs ytterligare en skiva utöver den skiva som redan finns för att förlänga bordet. Genom de extra dynorna och skivan till bordet får vi fler sittplatser där alla sitter ungefär lika långt från bordet och det är viktigt för det är inte lika trevligt att behöva hålla i tallriken, eller sträcka sig efter den mellan varje tugga.

Efter att vi visat vår husbil och berättat om hur vi tänkt oss gick Sinan in och hämtade lite verktyg för att kunna göra en mall till dynorna. Med van hand tog han de mått han behövde, han tittade, vred och vände på kuddarna, mätte i framkant, bakkant, sittdjup och rygghöjd. Han fäste plasten med stora tapetserarnålar, skissade innan han var klar men bestämde sig ändå för att ta in hela ryggdynan och göra en ännu större mall inne i fabriken.

Inne i fabriken var det kuddar, tyger, symaskiner, tygprover och snart dök det även upp fler kunder. Sinan gjorde plats bland tyger och dynor för att lägga ut en större plast och till sist hade han en mall gjord efter de mått han tagit.

När mallen var klar gick vi ut i husbilen igen, den här gången för att se hur det hela skulle se ut på plats. Sinan fäste återigen plasten på ryggdynan och spände upp den mellan sätena. Nu kan man också börja ana hur slutresultatet blir. Med en skiva på baksidan av ryggdynan behöver man inget fäste med stolpar bakom utan det blir stadigt ändå.

Vi valde ett tyg som är väldigt likt originalet och vi ser med spänning fram emot slutresultatet!

Follow my blog with Bloglovin

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism