fbpx

Idag firas världssnödagen World Snow Day på många platser runt om i världen och även hos oss i Sälen. Vi är på väg upp till den nya liften vid Söderåstorget, Lindvallen. I motsatt körfält ringlar besökare ner mot byn då det är bytesdag.

Det blåser rejält och det är inte särskilt förvånande att liften inte går p g a hård vind. Vi åker istället vidare upp till parkeringen vid Högfjällshotellet, tar oss över på andra sidan vid södra Kungsledens portal och ger oss iväg på Köarskalsfjället. Det blåser inte mycket mindre här men vi siktar på att ta oss upp till Köarskalsfjällets rastplats med vindskydd.

Ledkorsen ligger halvt begravda i snön och det är knappt man ser skylten när vi passerar Sälen Botaniska.

Till slut skymtar vi vindskyddet som nästan ligger begravt i snön. I snön ser vi grenarna på trädet där Sigge lekte i somras.

Vi hade ambitionen att spela in en film, men det får bli en annan gång då vinden slet och ryckte i kamerautrustningen hela tiden. Men här så ser i alla fall försöket ut…

Vi tar plats i vindskyddet och sätter oss på bordet, fötterna har vi på sittbänken. Det blåser rejält in i vindskyddet så vi tar upp vår blåa vindsäck. Det är skönt att sitta lite i lä men vi kan konstatera att det skulle underlätta mycket om vi märker upp sidorna och taköppningen.

Det blir en snabbfika med varmt kaffe och ostmackor innan vi ger oss hemåt nerför fjället. Nu har vi ordentligt motvind som ger med sig lite grann när vi kommer längre ner.

Vi lastar in ryggsäck, skidor och stavar och kör ner hem mot byn. I motsatt körfält ringlar kön lång av nya besökare som vill till fjället. Välkomna hit hälsar vi!

Här var vi

Från våra tidigare besök här

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism