fbpx

Efter en halv dag på jobbet tog jag tåget till Hallsberg där Håkan, två av barnen och barnbarnet Sigge väntade med husbilen. De hade förberett lasagne som uppladdning inför kvällen och när jag kom åkte vi bort till en plats som vi ganska ofta hör talas om nuförtiden, Lilla Livs Garderob. Här kan man köpa fina barnkläder billigt. Bra för både barn, miljö och plånbok.

När maten var uppäten satte vi Sigge i bilbarnstolen igen på passagerarsidan fram där givetvis airbagen är urkopplad. Det var första turen med stolen i den här husbilen och det fungerade perfekt. Sigge hade underhållning i form av babblarna och det fungerade ett tag i alla fall.

Vi var framme i Motala på eftermiddagen och började med att hämta ut våra nummerlappar. I kön träffade vi Marlene Kanto från RaceONE som följt oss vid ett antal tillfällen, kul! En snabb tur genom Stadiumtältet och tillbaka till husbilen. Efter att Håkan kollat cyklarna och all utrustning gick vi och la oss några timmar. Det behöver man verkligen och eftersom vi inte tillhör någon subgrupp utan räknas som motionärer så tar cyklingen tid och då är det bra att vara utvilad.

20:42 gick starten. Det känns alltid lite spänt innan man tagit sig igenom Motala och kommit ut på vägen mot Ödeshög. Där någonstans i någon backe hamnade vi i en klunga som höll ganska precis samma tempo som oss så vi hängde med ända bort till Ödeshög på en bra tid. Skönt att ha gjort den sträckan mestadels när det är ljust. Sträckan mellan starten i Motala och depån i Ödeshög är också den längsta under hela Vätternrundan. I depån fyllde vi på med mer energidryck, laddade med bullar. På de ställen där det finns saltgurka är det bra att få i sig för att återställa saltbalansen i kroppen även om stora bitar saltgurka inte är någon favorit.

Vädret var perfekt, det blåste inte mycket alls. Vi hade haft koll på vädret i stort sett varje dag och hoppade så klart att vi skulle slippa regn som när vi cyklade Orsasjön och Siljan runt eller blåsten som i Uppsala på Shimano landsväg. Solens sista strålar värmde gott länge och det var först i Jönköping som vi drog på oss ärmar och ben. Man håller ju igång hela tiden så kallt blev det aldrig.

Glad att det fanns sjukvårdstält i Hammarsundet för här var huvudet tungt och knäna ömma. Här fick jag Resorb och salta pinnar för huvudvärken och massage med ormsalva och Voltaren för knäna. Tack så mycket!

Ju längre fram på dagen desto varmare blev det. Man blir väldigt snygg i håret av att hälla vatten över hjälmen för att kyla ner sig.

Så otroligt nöjda över att ha kommit i mål. Tack för ett bra lopp!

Så för att sammanfatta Vätternrundan:

Vädret Perfekt!

Skyltarna ”DEPÅ 5 KM” Hur långt kan 5 kilometer vara?

Depåerna Efterlängtade!

Maten Ja tack!

Sista sträckan fram till målet Oj, varifrån kom den energin? Så här fort kanske vi skulle ha cyklat hela tiden?

Sluttid Den får vi vara nöjda med 15:57:39

Skulle vi göra om En Svensk Klassiker? Håkan har gjort tre, jag har gjort två + tre stycken tjejklassiker så nej. Det har varit härligt men det finns så mycket mer att upptäcka.

Vi beundrar Sigge med mamma Johanna och pappa Oskar för deras tålamod med oss under den här resan. Tack för att ni finns!

2 Comments

  1. Ni såg inte trötta ut ens vid målgång. Har själv 5 st Vätternrundan i mina ben vet var som krävs. Men ni är vältränade med så många Svensk Klassiker i kroppen.
    Tränare vidare och trevlig midsommar

    1. Tack Nils-Åke! Det var snällt sagt! Vi önskar dig en riktigt trevlig midsommar! Hälsningar Carina och Håkan

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism