fbpx

Tillsammans har vi cyklat fem Vätternrundor varav vi brutit en gång. Den här Vätternrundan är speciell på många sätt. Den här gången cyklar vi inte bara för vår egen skull utan deltar också i Diakonias cykelprojekt för flickor i Bangladesh.

En fin cykeltur från Sälen till Malung tur och retur, där vi cyklar i medvind till Malung och i motvind tillbaka till Sälen, blir den längsta turen vi gör inför den här Vätternrundan.

Kl 17 träffas vi på Baptistkyrkan i Motala tillsammans med Stephan Wilson, Diakonia och alla deltagare som anmält sig till cykelgruppen som ska cykla för att samla in pengar till Diakonias cykelprojekt för flickor i Bangladesh. Totalt är vi runt 150 stycken personer som tillsammans blir den största cykelgruppen någonsin som cyklar Vätternrundan.

Vi har bara träffats digitalt innan och för att vi ska kunna känna igen varandra delas gröna band och dekaler ut. Vi har fyra stycken fartledare som ska försöka hålla ihop grupperna och målet är att vi ska ha en hastighet runt 22 km/h.

Vi startar i ett soligt Motala kl 19:54. Det är en helt underbar kväll när vi rullar iväg mot Ödeshög. Våra gröna band gör att vi som deltar i Diakonias cykelprojekt hittar varandra i de olika depåerna. Vi äter och cyklar tillsammans vid några tillfällen.

Starten Vätternrundan Motala Landsvägscykling Husbil

Utmed rundan runt sjön finns totalt åtta kontroller där man kan fylla på med energi av olika slag. Och vid två av dessa depåer serveras det även varm mat i form av köttbullar och potatismos samt lasagne.

Kl 14:43:57 går vi i mål i Motala. Håkan gör sin femte runda och får därmed en speciell medalj.

Vätternrundan Målet Motala Landsvägscykling Diakonias cykelprojekt

I mål möts vi igen av barnbarnet Vilmer med föräldrar som har gjort denna fina skylt åt oss. Efter lite mat och bad firar vi med lite after bike, det är vi verkligen värda tycker vi.

Nu säger vi hej då till Vätternrundan och Motala för denna gång, om det blir någon mer gång är väl bäst att låta vara osvuret.

Motalabron Motala

Lite fakta från vårt lopp

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism