Vadstena ställplats

Har varit på en visit i Vadstena och passade då på att titta på de nya ställplatserna man gjort där. De ligger fint inbäddade i lummig grönska på historisk mark invid slottet med vacker utsikt över Vättern. Här står man på asfalterade platser vackert inramade med kantsten och en egen liten gräsmatta!

Tyvärr måste jag ändå fundera på varför man gjort ställplatserna så korta? Vår husbil som nästan är 9 meter skulle hamna en bit ut på vägen och att köra ut på gräset är inte ett bättre alternativ varken för husbilen eller gräsmattan. För tanken är väl att man ska stå på de fina nya platserna och inte behöva stå utmed grusvägen.

Mycket positivt att det finns ordentliga möjligheter till källsortering av sopor. Så här skulle det se ut på flera ställen!

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

4 Comments

  • husbilsresorochaventyr

   Kan man kanske göra sedan när det väl blivit gräs. Men nu är det avspärrat så man inte ska beträda den nysådda
   gräsmattan.

 • Reiselinda

  Ser ut som en trevlig ställplats. Det där med längden har jag funderat över på flera ställen. Vår husbil är 7,5 meter och det är ganska ofta som vi precis får plats trots att vi har en ganska genomsnittlig storlek. Tänker att det måste vara en utmaning i bland för er med lite större bilar.

  • husbilsresorochaventyr

   Tack för en mycket bra fråga kring en aktuell fråga. Helt klart en utmaning för lite längre husbilar, då är ändock vår på drygt 9m inte bland de längsta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: