fbpx

Reklam för turer och aktiviteter från Hellotickets.

Att resa inom EU- och Schengenländerna med bil är mycket enkelt. Allt som egentligen behövs är ett pass, bränsle (mänskligt och mekaniskt), en väl genomtänkt budget och alla resors bästa vän: ett glatt humör. Europa har fantastiska vägar, är inte överdrivet stort och har flera intressanta destinationer oavsett om du är ute efter en traditionell turistupplevelse eller vill uppleva ett lands mer folkliga och autentiska sevärdheter. 

Även om turistbranschen har en tendens att sudda ut betydelsen av historiska platser, är det fortfarande roligt att besöka dessa populära resmål. Här är några av Europas främsta och mest populära platser att besöka som bilresande turist.

Eiffeltornet

Eiffeltornet har länge stått som en symbol för Paris och Frankrike. När landet kommer på tal brukar det vara detta, baguetten och konst som dyker upp som stereotyper i huvudet. Om du besöker Paris är ett besök till Eiffeltornet såklart ett måste. 

Trots att det är Europas kanske mest populära turistmål, är Eiffeltornet biljetter faktiskt inte så dyra som man kan tro. Kostnaden varierar beroende på huruvida du vill ha en guidad tur eller inte, om du vill gå upp till fots eller med hiss och om du vill besöka monumentet på natten eller dagen. Räkna med mellan 20-40 euro. Ju mer du betalar, desto högre upp i tornet kommer du och desto mer bekvämligheter får du tillgång till.

Colosseum

Underhållning i alla dess flertal former är knappast främmande för den moderna människan, så hur det kom sig att forntidens kejsare byggde Colosseum är knappast en gåta. Denna praktfulla amfiteater, där blodiga kamper utspelade sig inför enorma folkmassor (Colosseum hade plats för cirka 90 000 åskådare), är en av världens mest otroliga byggnader. 

Strukturen är inte bara ingenjörsmässigt imponerande för sin tid, den har också en skönhet som vi i modern tid fortfarande kan uppskatta. Bilder gör dock knappast Colosseum rättvisa. Att faktiskt befinna sig där och se det gladiatorerna såg när de kämpade till döden på den bittra sanden är en ovärderlig upplevelse!

British Museum

British Museum i London har en bred och intressant samling historiska artefakter hämtade från alla världens hörn. Här hittar du bland annat rosettestenen – föremålet utan vilket vi inte hade kunnat översätta egyptiska hieroglyfer – och Parthenonskulpturerna: fantastiskt vackra skulpturer från forntidens Grekland. Om du är intresserad av forntida historia är detta ett måste, men museet erbjuder en omvälvande upplevelse oavsett vem du är.

Museet har föremål från alla dokumenterade tidsepoker och ämnar ge en heltäckande bild av mänsklig kultur – från forntida Egypten till nutid. Om du bilar i Europa kanske du inte planerat att ta färjan över till de regniga brittiska öarna. Vänstertrafiken gör väl knappast tanken mer lockande. Om du ändå vill dit, så är British Museum i London ett måste!

Peterskyrkan

Oavsett vilket land du reser igenom så är kyrkor alltid intressanta att besöka. Om du planerar att åka till Italien, så är Peterskyrkan i Vatikanstaten verkligen att rekommendera. Det är inte bara en symbol för hela den katolska tron, utan också en av världens största kyrkor. Trots sin ålder på nästan 400 år är det en byggnad utan like. Kyrkan får sitt namn från aposteln Petrus (Sankte Per), lärjungen som Katolikerna anser vara den förste påven. Man behöver inte vara kristen för att uppskatta kyrkans skönhet – den talar för sig självt!

Auschwitz

Vi har hittills enbart gett exempel på glädjefyllda platser att besöka, men Europa har en mörk baksida som också är värd att lära sig mer om. Att kalla Auschwitz ett turistmål är verkligen att underskatta platsens betydelse. Här råder det mer somber stämning än vad man som turist kanske är van vid, men denna dystra plats erbjuder en lärorik upplevelse som ger insikt i mänsklig natur – både vår kapacitet till tyranni och förmåga att överleva oavsett omständigheterna.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism