fbpx

Res säkert med barn i husbil

Inlägg med reklam för Babya och Lekia Marieberg vid IKEA och Örebro City

Snart är det dags för årets sportlovsveckor som pågår under veckorna 7-11. Det är en bra uppdelning tycker vi – det behöver inte bli jättelånga köer på vissa ställen men även med tanke på vårt lands geografi, man har sportlovsveckor senare högre upp i landet.

För er som ännu inte bestämt något under sportlovet kommer vi under en period framöver presentera lite olika tips på aktiviteter och besöksmål som vi själva provat. Vi hoppas kunna inspirera er att upptäcka Sverige även under vinterhalvåret!

Som vi berättat om tidigare har vi med både barn och barnbarn ibland vid våra resor. Då gäller det att alla kan färdas på ett tryggt och säkert sätt.

Här sitter vårt barnbarn Sigge i en Britax-Römmer MAX-WAY Plus som är försedd med ett avancerat sidokrocksskydd (SICT) som du aktiverar på den sida som är närmast bildörren. Vid montering i husbilen använder vi Britax Kil – Secura Hi-Way för att få rätt lutning på stolen.

IsoFix är en ny standard, i alla fall för oss, för enkel och säker montering och demontering av bilbarnstol. Sedan kan man ju också använda befintliga 3-punktsbältet med extra spännremmar under stolen för lika säker montering. Men då är det inte lika enkelt att montera och demontera stolen i bilen som vi önskar att det ska vara. Samt att man måste montera extra backspegel på befintlig höger spegel för att se något, ändock tycker jag inte det blir 100% bra, vilket har irriterat mig en aning vid våra resor. Givetvis är en förutsättning för att ha stolen fram är att det går att avaktivera airbagen!

Nedan en Britax Römer kidfix-II med xp-SICT för barn 15 – 36 kg för Isofix. Vi använder en Axkid Modukid till barnbarnen, då de ännu inte är stora nog för att sitta framåtvända under färd.

Torbjörn Andersson på Babya/Lekia ger i dessa filmer värdefulla tips kring montering av bilbarnstol i husbil. 

Inlägg på bloggen om montering av bakåtvänd barnstol i framsäte på husbil.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism