fbpx

Vi har sett lite olika lösningar där man använder förvaringstavlan Skådis från IKEA för att få mer bänkyta i köket. De flesta har satt tavlan till vänster, vi har istället satt den på höger sida och på så sätt också fått en avskärmning mot sittgruppen.

Tavlan är utrustad med olika tillbehör; krokar, hylla, pappershållare. Kanske kommer vi att komplettera den med fler delar senare vid behov.

Tavlan är fäst genom försänkt gängad plugg, allt för att få en bra dragning åt båda håll så tavlan sitter stadigt och säkert fast. Och självklart tar vi innan färd bort sånt som kan orsaka skada på personer eller inredning vid en olycka eller mycket kraftig inbromsning.

Vi vill vara helt oberoende av elanslutning men ibland måste vi ha tillgång till 220 volt. När snön ligger tjock på solcellen och de ljusa timmarna är få laddar inte sollcellen tillräckligt. Därför skaffade vi för några år sedan ett bensindrivet elverk att använda framförallt vintertid. Elverket använder vi bara vid dessa tillfällen bl a med hänsyn till ljud och avgaser.

Vi har under en tid tittat på olika invertrar för att på så sätt få tillgång till 220 volt på ett enklare sätt. Efter tips från Torbjörn Lagervall på husbilsboken valde vi en inverter från EDECOA med en kapacitet på 2000 watt. En fjärrkontroll förenklar till- och frånslag samt kontroll av batteristatus och varnar när batterikapaciteten är för låg.

Efter att ha studerat lite kring kabelkapacitet och längd för att undvika effektförlust beslutade jag att använda dubbla kablar på 16 kvadrat för respektive pol, för att undvika framtida driftstörningar.

Ett separat uttag installeras för att vi enklare ska ha koll på vilket som går via invertern. Nu kan vi utan problem hålla igång dator och övrig elektronisk utrustning så vi kan uppdatera bloggen även när vi fricampar.

När vi ändå höll på så blev det montering och elanslutning av även vår trådlösa router från Caravanrouter och det via huvudbrytaren för bodelen så nu kan vi vara uppkopplade nästan överallt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism