fbpx

Vi kom till Årjäng för att tanka innan vi åkte över gränsen. Lite kaffe skulle ju vara gott innan vi fortsätter resan i snöyran, så Carina börjar förbereda kaffet men när hon vrider på vattenkranen så fräser det bara! Jag förstår ingenting, fyllde ju tanken full innan vi åkte och vi har ju inte använt något vatten än. Mätaren visar tom tank också, vilket den inte gjorde vid avfärd och inget vatten rann under bilen heller. Många tankar som far genom huvudet kring vad som kan vara fel???? Bara att fråga på macken om man kan fylla vatten, och det var inga problem alls. Så fram med slangen och började fylla igen, men kollade extra under bilen nu och då ser jag det! Vattnet ringer ur en av avtappningspluggarna som tydligen inte var riktigt ditsatt, utan när vi började köra så skakade den upp och allt vatten rann ut. Härligt att problemet inte var större än så, så dit med pluggen ordentligt denna gång. Fyllde tanken med vatten och snart kunde vi njuta av kaffe i en varm o skön husbil medans snön yrde utanför.

Holmenkollen, Oslo by night

Efter att ha åkt 34 mil var vi framme i Holmenkollen på fredagskvällen. Vi åkte runt lite för att hitta en bra plats att stå över helgen och passerade då även hopptornet eller hopptårnet som man säger i Norge. Holmenkollenbacken är en av Norges besökta turistattraktioner. Inte så många turister just vid det här tillfället dock.

Efter en natt i husbilen var vi rätt ensamma på parkeringen vid Skiföreningen. Lite längre upp i backen ligger ett stort Scandichotell med härlig utsikt. Det var många som hade problem med att ta sig upp för backarna då snöplogarna inte hade hittat hit ännu. Det var moddigt och mycket halt under snön så många valde att ta sig uppför till fots.

Holmenkollens skidmuseum

Det var rätt kallt och blåsigt uppe i hopptårnet. Ofattbart att någon kan ställa sig på ett par skidor och åka nerför backen, rätt ut i luften. Men man kanske kan träna upp sig, inget som vi planerar att göra i alla fall 🙂

S

Efter att ha varit ute några timmar gick vi tillbaka till husbilen och värmen och efter att vi ätit bytte vi om och gick ner till tunnelbanan som ligger alldeles i närheten.

Resan med tunnelbanan tog cirka tjugo minuter och vi klev av vid Nationalteatern. Rådhusplassen ligger alldeles i närheten så det var ingen lång promenad fram till starten vid Winterrun.

Bäst att ta det säkra före det osäkra och ta en före-bild.

Hela banan var väldigt moddig och svårsprungen. Vi hade så klart broddar för man vill absolut inte ramla och skada sig. Winterrun Oslo är vårt tredje Winterrun. För två år sedan sprang vi Winterrun i Stockholm på Skansen, och förra året Winterrun i Göteborg på Lisseberg. Vi är helt överens om att Winterrun Göteborg är absolut bäst av de tre lopp vi deltagit i. Härlig stämning och glada människor runt hela banan. Heja Göteborg!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism