fbpx

När vi nästan passerat genom hela byn Nås i Vansbro kommun i Dalarnas län svänger vi till höger mot Nås camping som ligger cirka 1,5 km från byn ner mot Västerdalälven. Nås camping ligger strax intill Storänget, platsen där Ingmarsspelen framförs varje sommar.

Vi möts av Nicole som tar emot oss och visar oss in till det lilla kontoret bakom den lilla receptionen. Kontoret är fyllt av allehanda ting men det råder ändå en viss hemtrevlig ordning.

Tillsammans går vi runt på campingen för att hitta en plats där vi ska stå. Här finns stugor, platser med eller utan el för husbilar, husvagnar, taktältare och ”vanliga” tält. Många gäster har hundar med sig. Trots att det finns många platser och att det många människor på campingen är det lugnt och tyst.

Servicehus

Det finns två servicehus, båda innehåller duschar och toaletter. Det större servicehuset har även kök med diskmöjlighet samt tvättmaskin och torktumlare och på utsidan finns diskplatser. Att kunna diska utomhus är riktigt härligt sommartid och Håkan får lite nostalgikänsla när han tänker tillbaka på hur servicehusen såg ut när han var med föräldrarna på campingsemester i barndomen.

Fylla och tömma tankar samt källsortering

På utsidan av det ena servicehuset finns möjlighet att tömma bärbara tankar för grå- och svartvatten. Tyvärr saknas möjlighet att tömma fasta tankar på campingen.

Vatten fyller man på via stationen som finns en bit in på campingen. Enkelt men helt funktionellt för ändamålet. Miljöstation med helt ok möjlighet till källsortering finns i anslutning till servicehusen.

Att göra på platsen och i närområdet

På campingplatsen finns kanoter att låna, böcker att läsa samt en Infopoint med information om såväl cykel- som vandringsleder och besöksmål i området. Så klart är ju Ingmarsspelen och historien kring Jerusalemfararna något man måste ta del av när man besöker Nås. En lekplats för de yngre camparna finns också samt ett vindskydd där man kan sitta och läsa för att planera vad man ska besöka.

Fakta

  • Telefon +46 706217531
  • På campingen finns även 6 stugor från 2 till 8 personer
  • 36 tomter, varav 29 med tillgång till 10 ampere el
  • Pris med el 250 SEK / natt
  • Pris utan el 200 SEK / natt
  • Pris stuga från 300 SEK
  • Underlaget är gräs
  • Länk till hemsida Nåscamping

Hitta hit

Här kan man njuta av solnedgången över Västerdalälven.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism