fbpx

Reklam för Härryda Karlsson

Träkolen från kolmilan i Kilsbergen har fått den där riktigt fina färgen så nu är det bara att lägga på de olika korvarna från Härryda Karlsson som ska grillas denna augustikväll – chorizo en mustig korv med en touch av rödvin, lammkorv med smak av rosmarin och timjan samt cheese & chilikorv, rikligt med ost och chili.

Vi har valt att servera cheese & chili- och chorizokorvarna på ett lite annorlunda sätt än man brukar. Lammkorvarna serveras mer traditionellt men med lite annorlunda tillbehör.

Det ska vara roligt att laga mat där färg och form är viktiga ingredienser. För man äter lika mycket med ögonen som med munnen. Att låta de yngre vara med är också viktigt, det gör de uppskattar måltiden på ett positivare sätt tycker vi.

Korv och bröd färdiga på grillen så nu är det dags för servering!

Korvarna av lamm med smak av rosmarin och timjan med en kötthalt på 91 % serveras i lite större grovt korvbröd som grillats en stund för att få en frasig yta.

Först ett blad cosmopolitansallad som korvarna placeras på. Sedan mimosasallad, rädisa, gurka och över detta strös pinjenötter.

Chorizon med en touch av rödvin och en kötthalt på 94 % serveras som en korvburgare. Korven snittas så den går att forma till en ring. Ett blad cosmopolitansallad, en skiva cheddarost, gurkmajonnäs och över detta lite rostad lök.

Cheese & Chili innehållande rikligt med ost och chili med en kötthalt på 80 % serveras i ett tortillabröd som fylls med lite blandad sallad i botten, en mix av avocado och rödlök, rädisa, gurka, tomat, rostad majs, pinjenötter innan korven skärs i lagom stora bitar och placeras på toppen med en apelsinskiva på sidan.

Härryda Karlsson tillverkar närproducerad kvalitativ mat sedan 1918 och vårt utbud av smakrika, milda, kryddiga, och starka korvar. Återförsäljare finns runt om i hela landet genom bland annat ICA. På företagets hemsida kan man ta del av en stor receptbank.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism