fbpx

Innehåller produktreklam från Camping4u samt M.Huhtalo

Vintercamping är något som allt fler upptäcker. Vi har tidigare här på bloggen skrivit om olika tips för att hålla kylan ute när man vintercampar. Ett bra och relativt billigt tillbehör är någon form av termomatta eller isoleringsmatta för husbilens front som oftast är oisolerad och har stora glasytor som är riktiga energitjuvar. Så för att minska gasol- och elförbrukningen är någon form av isolering en bra investering, både för trivseln och plånboken.

Här presenterar vi de tre olika modellerna vi testat och vad vi gillar och inte gillar med de olika.

Ställplats Evertsberg vid Evertsbergs bygdegård.

Under ett par år har vi nu testat MASA vintertäcke, en produkt som tillverkas i norra Finland. Vårt vintertäcke MASA är tvåfärgat, rött och silver. Vintertid har man den silverfärgade sidan inåt. Sommartid vänder man på täcket och har den silverfärgade sidan utåt.

Vi har testat en invändig isoleringsmatta som man enkelt sätter fast genom medföljande sugproppar samt har enkel kardborreöppning för att få runt ratt och växelspak.

Då täcket är avsett att användas på insidan så får man is, kondens eller snö på rutornas utsida vilket kan upplevas negativt, men man får ett skönt klimat inne i bilen tack vare detta täcke och termomatta till golvet.

Då det alltså blev en del kondens på insidan av rutan samt även is på utsidan, vilket vi ville slippa. Men gärna på ett enkelt sätt ändock kunde få in lite ljus har vi testat en öppningsbar utvändig modell.

Monteringen är mycket enkel. Man hänger täcket genom en ”ficka” i bakkant på förar- respektive passagerardörr. Det hela spänns fast genom medföljande gummiband. Täcket går enkelt att komplettera med en underdel som täcker hela fronten ned till marknivå.

Summering av de olika modellerna

  • Det öppningsbara utvändiga ger möjlighet att enkelt få in ljus samt se ut
  • Med utvändigt täcke slipper man kondens på rutornas insidor samt is på utsidan
  • Termotäcket kan enkelt kompletteras med en nederdel om man önskar täcka en större yta t ex hela dörrarna
  • Masa täcket ger bäst isolering av de utvändiga vi testat
  • Att kombinera både ut- och invändigt ger en riktigt bra isolering

Följ oss gärna genom våra sociala medier samt prenumerera kostnadsfritt på nyheter som presenteras.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism