fbpx

Fasaskogen är ett område i södra Kilsbergen. Här passerade vi i våras på valborgsmässoafton när vi valde en annan väg hem från Dormens hembygsgård i Baggetorp. Håkan var senare med på invigningen av porten till Fasaskogen.

Efter att vi hade åkt på slingriga skogsvägar öppnade skogen plötsligt upp sig och där låg en vacker rastplats med en grillstuga med ett innerum och ett grillrum. Solen var på väg ner och snart var det mörkt men bestämde ändå oss för att hit skulle vi återkomma framöver vid tillfälle.

I helgen fanns både tid och ork. Det skulle bli fint väder i helgen och vid 10-tiden lämnade vi hemmet tillsammans med barn och barnbarn och åkte mot Karlskoga. Efter en felåkning var vi framme men vi var inte ensamma. Det var fullt med bilar så vi valde då istället att åka upp på Örgivsvägen en bit. Där parkerade vi och åt vegetariskt lasagne, som vi gjort kvällen innan, och gick sedan mot Gällberget.

Det var många som var ute och det är ett populärt område. Vi gick upp till sjön Gällen på grusvägen men tillbaka till husbilen följde vi leden genom skogen. Sigge, vårt barnbarn satt ibland i paraplysulkyn och ibland turades vi om att bära honom och sulkyn upp och ner över stock och sten.

Vi var rätt varma och lite trötta när vi kom tillbaka till husbilen då smakade det riktigt gått med kaffe och glass (rikligt av den varan) Sedan åkte vi till ned till porten av Fasaskogen där vi skulle stå för natten. Vi tog en dusch med en vattenkanna med vatten från sjön. Vattnet var inte kallt men det var grunt och botten var inte så lockande. Vi har dusch i husbilen som vi alltid använder men det är ju mysigt när man kan göra så här också.

Utanför grillstugan fanns en grillstad med en glödbädd kvar efter några andra så vi fyllde på med ved och snart brann det för fullt. Kvällsmaten bestod av fläskfilé, sparris och potatissallad som smakade så gott som det gör efter en utedag.

Oskar prövade fiskelyckan men det kanske varit för varmt under dagen då det inte blev något napp.

Vi såg solen gå ner över sjön och snart färgades hela himlen gul, orange och och röd. De flesta hade åkt därifrån men några män riggade upp kameror, drönare och stativ och vi gissade att de skulle fotografera den stjärnklara himlen.

När vi vaknade i morse var det lite mulet till en början och sedan sprack det upp och blev bättre. Vi åt frukost och gick en kort tur i Fasaskogen.

Här och var kan man se spår efter vildsvin och några vi mötte försäkrade oss att vildsvinen förmodligen var räddare för oss än vi för dem men vi var inte riktigt övertygade om det. Man blir trött av skogsluft så Sigge somnade på min axel.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism