CELEBRATION!

I går kväll hade vi förmånen att få uppleva Svenska Kammarorkestern tillsammans med sin fantastiske chefsdirigent Thomas Dausgaard framföra en avslutningskonsert Celebration! där även Radiokören deltog i den första akten.

Thomas Dausgaard inledde med att med inlevelse berätta om hur han kom till Örebro och vilken resa han gjort tillsammans med Svenska Kammarorkestern.

I september tillträder han sin nya tjänst som ”Music director” hos Seattle symphoni. Thomas kommer dock att komma tillbaka nästa säsong och även dirigera Bachs Matteuspassionen april 2020.

Lite mingel avslutade en mycket trevlig kväll. Vi önskar både Thomas Dausgaard och Svenska Kammarorkestern lycka till!

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: