fbpx

Vi fortsätter med att utforska vårt närområde och även den här gången beger vi oss norrut.

På väg mot Sörsjön finns Älgforsen. Har vi tur kanske vi också får se norrsken, prognosen för detta ska vara god.

Fricamping över en natt eller två är bland det bästa som finns. Det blir ett välkommet avbrott i vardagen från allt som ska göras. Hösten är perfekt för fricamping. Det finns gott om fina platser att stå på och det är ingen trängsel.

Vi parkerar vår husbil mot skogen. Det blir lite varmare än att ställa sig nere vid forsen. Vi går ner till forsen där vi ser en hängbro.

Vi går över hängbron som gungar lätt när vi ökar farten. Det är strömt i forsen och på vissa ställen ser vi botten tydligt. Det känns inte särskilt lockande med ett vinterbad.

Det finns en röd liten stuga och några andra mindre byggnader. Vi fortsätter uppför den lilla backen bakom huset men det enda vi ser är ett kalhygge.

Vi går tillbaka till slogboden borta vid husbilen. Maten har vi förberett hemma. Det blir rösti och marinerad fläskfilé som ska tillredas över den öppna elden.

Det blir snabbt lite kylare i luften så snart vi flyttar på oss från den värmande eldstaden. Vi släcker elden, tar med oss maten till husbilen. När vi ätit färdigt blir det yatzy och som vanligt är vi inte helt överens om vem av oss som verkligen vann.

Det blir norrsken som faktiskt kan ses med blotta ögat. Tyvärr blir inte skärpan inte alls så bra som vi önskat men det blir fler tillfällen.

Hitta hit

Du har väl inte glömt att kostnadsfritt prenumerera på våra resor och äventyr? Fyll i din e-post adress i prenumerationsfältet nedan, och bekräfta sedan prenumerationen via meddelande från oss.

3 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism