fbpx

Förhandsgranska(öppnas i en ny flik)

Efter en svettig start på dagen med ett pass på löpbandet väntade lyx-frukost för oss på Tant Grön i Vintrosa. Då kan man njuta allt gott utan dåligt samvete.


 
Efter att ha ätit och druckit gott och kikat runt i butiken och handlat kände vi oss redo för dagens nästa äventyr. Så vi åkte hem för att byta till mer vandringsvänlig klädsel, packade ryggsäcken med b l a trangia köket, och givetvis kaffe för att koka när vi väl var på plats.  Det är lätt att man glömmer alla fantastiska platser som finns i ens närområde, och alltid lockas av äventyr och upplevelser långt bort när äventyret finns runt kröken.
45863263_728574430855664_3536589815145299968_n Denna bok som är skriven av Carl-Anders Lindstén ska ses som en vägvisare till sevärda natur- och kulturminnen och till andra utflyktsmål.
Men nu var vi alltså på väg via Mullhyttan förbi Sixtorp och vidare upp nästan så långt vägen går, via skogsvägar och skogsstigar till Limstensgruvorna som man passerar när man vandrar etapp 13 av Bergslagsleden vilken passerar genom Lekebergs kommun. 
Efter en kort promenad genom den tysta skogen där skägglav hängde på träden och andra trädstammar var täckta av härlig mossa


Stod vi tillslut vid Limstensgruvorna där brytning av kalksten pågick fram till 1905, med sin storhetstid under mitten av 1800-talet.


 
Efter att ha studerat gruvan och omgivningen så vara vi båda riktigt kaffesugna och det var det hög tid att plocka fram Trangia köket och koka kaffe, som alltid smakar så mycket bättre UTE framförallt då man får det serverat i snygga muggar.


 
Sedan 1 november pågår val av Medlemsombud i Svenska turistföreningen, du som är medlem kan rösta fram till 30 november. Läs gärna min kandidatpresentation där jag berättar om vilka frågor jag vill driva lite extra, om jag får förtroendet som medlemsombud.


 
Vi höll ju nästan på att glömma bort bilden på den fina julgrisen som inhandlades på Tant Grön i Vintrosa.
IMG_7270
 
 
 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism