fbpx

I tidigare inlägg har vi skrivit om fredag den 13:e då vi körde på ett vildsvin och skadade husbilen. Som tur var fick vi inga personskador men husbilens högra sida blev rejält skadad och säkerhetsbrytaren för bränslematningen till motorn löste ut, så det blev en riktig smäll. Vi vill passa på att åter tacka Björn på Lekia Babya Marieberg (vid IKEA som hjälpte oss med byte av bilbarnstolen, vilken man alltid ska byta om den varit utsatt för en så kraftig påverkan.

Det har nu gått mer än fyra månader sedan olyckan och nu är det äntligen dags att få den sista delen utbytt på husbilen.

Vi har fått fått andra delar blivit bytta tidigare men p g a en del felleverenaser blev det ytterligare några veckors väntan innan det blev rätt.

Vår husbil är från 2018 och vi följer både Fiats och Dethleffs rekommendationer för att alla garantier ska fortsätta gälla. Det betyder att service ska utföras på ett Fiat servicecenter samt fukttest hos en återförsäljare av Dethleffs.

Då man på Tumbo så snabbt kunde hjälpa oss, och de också är Fiat servicecenter samt att vår husbil från början är levererad från dem så fick de förtroendet att göra alla tre jobben, vilket de utförde på ett mycket bra och effektivt sätt.

Under tiden vi väntar kommer flera husbilsägare och en plåtisägare i samma ärende. Alla utom vi har tidigare varit båtägare men har av olika anledningar bytt båten mot husbil. Ganska snart upptäcker vi många gemensamma samtalsämnen där fricamping och resor i norra Sverige verkar vara favorit. Med tanke på fricamping blir det också många intressanta tips om strömförsörjning med gasol på flaska/fast tank, inverter och elverk. Vi får också några fina tips på platser att besöka.

På vägen hem från Tumbo passade vi på att besöka en historisk plats som tros vara en forntida konungagrav. Ströbo hög, strax utanför Köping, är en av landets största gravhögar. Den är cirka 10 meter hög och 40 meter i diameter.

En vacker dag som denna ser man långt.

I maj 2018 besökte vi Anundshög utanför Västerås – Sveriges största gravhög. 9 meter hög och 64 meter i diameter.

3 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism