fbpx

Äntligen fredag och på väg till Stockholm för besök på Skansen och kanske något mer om vi hinner och orkar.

Vi började ledigheten med ett besök på barnbarnet Sigges förskola där barnen och personalen gjort ett trevligt program med Luciatema. Det var riktigt mysigt och barnen deltog med stor inlevelse i uppträdandet, vissa mer än andra och som avslutning blev det fika med föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar och andra nära och kära.

Efter besöket på förskolan åkte vi förbi hemma hos Sigge och hans föräldrar och packade in allt som skulle med för en helg borta.

Vi kom en bit utanför Strängnäs innan det small till ordentligt i bilen. Efter vägrenen stod ett par bilar. Efter en snabb inspektion kunde Håkan konstatera att vi kört på ett stort vildsvin. Inte som första bil men som andra. De som hade kört på vildsvinet hade inte hunnit markera platsen eller dragit undan djuret. Och där kom vi och körde över vildsvinet som slog sönder delar av höger sida på husbilen.

Med reflexvästar på och varningsljus gick Håkan och Oskar ut och såg ett ganska stort vildsvin som de drog ner i diktet. Polis och bärgningsbil hade man redan ringt efter och vi bjöd på läsk och saffransgifflar och en värmefilt till de som körde på vildsvinet först. Ingen var skadad vilket vi alla var glada för men man skulle ändå uppsöka vårdcentralen för att för en undersökning senare.

Vi ringde både polis och försäkringsbolag och kunde sedan fortsätta mot destinationen Ställplats Stockholm i Skarpnäck. Vi hade fått kod till nyckelskåpet och den fungerade inte utan vi fick ringa efter en ny och då var det inga problem alls att köra in, få kort till duschar och servicehus. När vi skulle parkera på angiven plats var platsen redan upptagen men det löste sig smidigt när personal från Ställplats Stockholm ringde upp för att checka av att allt var OK.

Efter en omtumlande upplevelse med att ha kört på ett vildsvin, inte kommit in på ställplatsen och upptagen plats kunde vi sätta oss i lugn och ro och äta kvällsmat som vi förberett innan och en stek som Oskar och Johanna ordnat. Sigge skötte serveringen av sallad, snällt av honom att ta hand dom den biten.

Verkligen en fredag den 13:e som gjorde skäl för namnet men ingen skadad och det var vi alla glada för. Nu kan allt bara bli bättre.

2 Comments

 1. Så mysigt med lucia hos barnbarnen 🙂
  Så snällt att ni hjälpte till och att allt gick bra med de som körde på vildsvinet
  Bor ni i husbil året om?

  Kram

  1. Hej Sandra!

   Ja det var jättemysigt att få vara med på Sigges förskola och luciafirandet.
   Det var alldeles självklart att hjälpa till och vi var alla väldigt glada och tacksamma att ingen skadat sig allvarligt.
   Vi bor i en villa men vi åker husbil året runt och främst i Sverige. Vi älskar vinter och Sverige erbjuder så mycket.

   Må så gott!
   Carina och Håkan

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism