Torsö/Fågelö

Torsö består egentligen av två öar; Torsö och Fågelö som vuxit ihop p g a utdikning i slutet av 1800-talet. 1994 byggdes Torsöbron. Det var den här fina bron vi såg på håll när vi stod i hamnen i Mariestad. Nästan lite Öresundsbrokänsla i ett mindre format. Otroligt vacker! På bilden nedan ser man bron på väg från Torsö.

Vi stannade på ställplatsen i Laxhall som egentligen bara är en grusplan/parkering. Sommartid är det säkert fullt här men nu var vi nästan ensamma. Bara två rader med hus nere vid vattnet som skymde sikten bort till Brommö. Till Brommö går det att åka färja men man får lämna bilen kvar på Torsö och fram till sista oktober är det bara förbeställda turer som körs.

Det är något alldeles speciellt med sjöar och hav tycker vi, här skulle vi kunnat stanna länge och bara tittat på vågorna som slog in över stenarna.

Vi sprang/gick på skogsvägar, landväg, stigar och vi klättrade över stock och sten på lördag förmiddag. Allt för att se naturen så klart, få frisk luft och kilometer i benen.

Det är med skräckblandad förtjusning vi ser fram emot att åka till New York för att springa Marathon. Det är faktiskt svårt att tänka sig att vi bokade resan för över ett år sedan.

Samtidigt har det rullat igång ordentligt med bloggen och det känns fantastiskt roligt. Vi jobbar ju båda heltid och är mer än överbokade på vår fritid men det här är vår gemensamma dröm och intresse.

Att försöka kombinera tid att träna med allt det andra har varit svårt men det får inte vara en bortförklaring. I mål ska vi och i mål kommer vi för pannben – det finns. Vi har ju klarat En Svensk Klassiker – Håkan tre gånger och Carina två gånger varav den ena gjordes samtidigt som tjejklassikern.

Det var soligt och skönt när vi startade men innan vi var “hemma” igen hade vi hunnit med både blåst, regn och så lite sol igen. Nu kör vi!

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: