fbpx

I betalt samarbete med Adria Sverige

Under våren och sommaren har vi haft våra cyklar placerade på olika platser inne i vår husbil, en Adria Twin Supreme 640 . Nu har vi äntligen fått hem cykelhållaren Thule Elite Van XT som monteras på höger bakdörr, så vi i fortsättning kan förvara cyklarna fastlåsta där istället. En stor fördel med den här modellen är att man inte behöver göra några hål i husbilen för montage.

Dags att öppna kartongen

I kartongen ligger alla delar snyggt och prydligt tillsammans med en monteringsanvisning. Den här gången börjar jag faktiskt läsa anvisningen innan monteringen. I vanliga fall brukar det vara så att jag vill testa först, men inte i detta läge.

Tvätta bilen

Steg 1 är att se till så det är rent och fint där monteringen ska sitta. Det är bara att ta fram svamp och vatten för att få rent och snyggt innan det är dags att klistra fast skyddstejp med avstånd på dörrarna enligt monteringsanvisningen.

Tejpen ska skydda lacken för bågarna som ska spännas mot dörrsidorna efter att lim applicerats. Här gäller att ha koll på vilken typ av lim som rekommenderas.

När väl limmet är på plats ska man spänna fast det övre fästet på husbilens bakdörr. Det är viktigt att man inte spänner vare sig för löst eller för hårt, man gott stöd av monteringsanvisningen. Kom ihåg att också väga av fästet så det är vågrätt.

Sätta ihop ramen med det nedre fästet

Nu ska ramen skruvas fast med det nedre fästet. Lim ska även appliceras på det nedre fästet och när det är klart hängs alltihop upp på skruvarna i det övre fästet.

Allteftersom spänns fästet fast på dörren på samma sätt som det övre fästet. Jag glömmer sätta dit de svara täckbrickorna på nedre fästet. Det var bara att skruva isär igen så det blir rätt och riktigt – och snyggt så klart!

Själva cykelstället monteras

Nästa moment är att skruva fast själva cykelhållaren eller rails där cyklarnas hjul placeras. Därefter är det dags för de låsbara armarna som håller cyklarna på plats att spännas fast. Därmed är allt monterat och klart.

En stor fördel med den här modellen är att den är uppfällbar och därmed inte tar något direkt utrymme när man inte har cyklar lastade på den. Vi gillar verkligen den mattsvarta lacken som gör att cykelhållaren trots sin storlek ser smidig på husbilen.

Äntligen dags att testa!

Cyklarna lastas och det blir så klart blir det en del justerande både vad det gäller placeringen av rails samt de låsbara armarna allt beroende på cykelns storlek, modell och utformning av ram.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism