fbpx

Det är fredag eftermiddag och husbilen är packad och klar. Vi ska åka de dryga 40 milen från Sälen till Lidingö för att delta i världens största terränglopp, TCS Lidingöloppet 30 km, som också är en del av En Svensk Klassiker.

På vägen ner passerar vi Avesta och dalahästen som är världens största dalahäst. I Avesta har stavhopparen Armand Duplantis sina rötter och vid dalahästen finns en stavhoppsställning som visar hans nuvarande rekord.

När vi anländer till Lidingö senare på kvällen ser vi återigen många som använder husbil och husvagn på den här typen av arrangemang. Här kanske något husbilsmärke eller liknande skulle finnas med som utställare på de mässor som alltid finns i anslutning till dessa event som lockar tiotusentals besökare.

Vi hämtar ut våra nummerlappar och olika former av energigel som vi förbeställt. Det blir en lugn kväll i husbilen och vi förbereder tejpning inför morgondagens lopp.

Lördag 24 september, nu är det dags!

Efter en stadig frukost besöker vi återigen mässan på Lidingövallen, det var lite stressigt när vi kom igår. Vi tar lite bilder och kompletteringshandlar lite kläder eftersom butiken kommer att vara stängd när vi sprungit klart.

Snart dags för start

https://videopress.com/v/waTYTcX3?resizeToParent=true&cover=true&preloadContent=metadata&useAverageColor=true

Utmed banan

Lidingöloppets funktionärer är inget undantag när det gäller vänlighet och vilja att hjälpa till. Vi brukar alltid stanna vid alla kontroller för att fylla på med energi i olika former. Nu gäller det i första hand vätska såväl in- som utvärtes då solen sken och gjorde det hela till en lite för varm dag för att vi ska gilla det.

Reptider

Dessa så föraktade och hatade rep som dras. I år fanns totalt 4 rep mot tidigare 3 och det nya hade man lagt efter 27 km, alltså 3 km innan mål! Vi undrar vad arrangörerna menar med detta egentligen? Menar man verkligen att har man klarat 27 km så klarar man inte resterande 3 km? Vi tycker detta är mycket märkligt då man samtidigt går ut med att Lidingöloppet är världens största terränglopp som är en del i En Svensk Klassiker, alla motionärers stora utmaning. Här skulle man gärna önska en förklaring från arrangören. Så här glad är man i alla fall när man i tid passerat sista ”repet”.

Efter de sista 3 km får vi åter hänga medaljen kring halsen och därmed är 3 av de 4 delmomenten i ytterligare En Svensk Klassiker genomförda. Nu väntar vi på snön och därmed skidträning inför Vasaloppet som denna gång avslutar vår gemensamma klassikerresa denna gång.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism