fbpx

Varför inte besöka ett av alla vattenfall i Dalarna? Vi besökte Stops vattenfall första gången juli 2022, ett av alla spännande resmål i Dalarna som vi kommer berätta om under våra föreläsningar på Elmia Husvagn Husbil 11-15 september.

Efter besöket på Brindbergs fäbod sätter vi oss i vår plåtis och åker vidare ner mot Brunnsberg igen. Efter knappt 4 km svänger vi till höger mot Stop. Efter ytterligare några hundra meter är vi framme vid vårt nästa resmål.

Vi parkerar längs vägkanten och på vänster sida ser vi en skylt och en liten väg som leder in i skogen. Vi drar på oss skorna för att besöka Stops vattenfall. Ett par bra skor rekommenderas då det stundtals är mycket sten och rötter längre fram ner mot fallet.

Efter några hundra meter upptäcker vi en väldigt liten grånad skylt som möjligen skvallrar om att det här vi ska fortsätta. Om man missar den lilla skylten så är det ingen fara för det går att komma till fallet även om man fortsätter rakt fram.

Vi kommer fram till vattenfallet. Det är ett vackert vattenfall med forsande vatten och en liten lagun framför. Det är fridfullt och inget dån som det kan vara så klart vid större vattenfall. Bara en väldigt fin plats att vara på.

Sigge rör sig smidigt som det inte fanns några stenar överhuvudtaget. Han håller dock ett stadigt tag i farfars hand när vi klättrar upp den andra vägen från fallet.

När vi väl kommit upp på bron över fallet ser vi att fallet är minst lika vackert från det här hållet. Sigge håller farfar stadigt i handen eller är det tvärtom?

Vi hittar en kåsa i ett träd och förstår att det finns källvatten här. Spännande tycker Sigge och både han och farfar tar sig ett smakprov innan vi återvänder till vår plåtis.

Fakta om Stops vattenfall

  • Fallet är cirka 20 meter högt
  • Det kan vara lite bökigt att gå sista biten ner för kanten men när ni väl är där så kommer ni tycka att det va värt det

Hitta hit

Ledkarta Stops vattenfall

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism