fbpx

För 1 år sedan + några dagar testade vi skidåkning mitt i sommaren då SkiStar hade pressvisning av sommarsatsningarna 2023. Detta är ytterligare ett av de olika tipsen kring Sälen och Dalarna som vi vill förmedla även inför sommarledigheten i år.

Läs om våra upplevelser av de olika aktiviteterna som presenterades. Hoppas vi får möjlighet att träffa och inspirera er till ett besök i Dalarna och Sälenfjällen under våra inspirationsföreläsningar från scenen på destinationstorget i samband med Elmia Husvagn Husbil 11 – 15 september.

I år maxas utbudet med flera nyheter på Valleberget i Lindvallen där det byggs en helt ny äventyrsarena med massor av nya sommaraktiviteter: SummerSki (sommarskidåkning på konstgjort gräs av sockerrör), Mountain Coaster (spårrodel) och Mountain Tube (som en rutschkana du åker på med gummiringar).

Vi möts av Tomas Berg, destinationschef SkiStar Sälen samt Petra Hallebrant, PR- och kommunikationschef på SkiStar. De berättar om de olika satsningar som gjorts för att göra sommaren mer populär bland besökarna.

Efter informationen gör vi en rundvandring till årets olika nyheter samt gör även ett stopp vid en eldriven lastmaskin från Volvo. Detta är ett samarbetsprojekt mellan SkiStar och Volvo som under byggprojektet, utöver den eldrivna lastmaskinen, även haft en grävmaskin samt en lastbil på plats. Dessa är givetvis också eldrivna för att på så sätt minska miljöpåverkan. Lastmaskinen har en drifttid på cirka 5-6 timmar på full laddning.

Efter rundvandringen är det dags för lunch innan vi och många andra ska testa de olika nyheterna. Lunchen består av en mycket smakrik och fräsch Caesarsallad och den intar vi i Lodgebaren på Skistar Lodge Lindvallen.

Dags för test!

Äntligen är det dags att börja testa de olika nyheterna som finns tillgängliga för dagen. På Mountain Coaster (spårrodel) genomför man slutgiltig testning och besiktning, så den får vi återkomma och testa vid annat tillfälle. Man räknar med att Mountain Coaster kommer öppna fr o m 1 juli 2023.

Mountain Tube

Mountain Tube är en rutschkana där du åker med gummiringar är den första nyheten vi testar. Det finns totalt 5 banor, 3 raka och 2 svängda. För den som inte vill släpa med sig gummiringen ända upp till starten kan man ta transportbandet åtminstone halvvägs upp.

Eftersom man grävt ner banorna i marken kan man låta underlaget ligga kvar under vintersäsongen vilket så klart underlättar förberedelserna mellan vinter- och sommarsäsongen.

SummerSki

Dags för test av SummerSki som är sommarskidåkning på konstgjort gräs av sockerrör. Efter utprovning av skidor, pjäxor och hjälm vid starten för backen är det dags att ta liften upp till toppen. Resan upp blir lite blöt då backen är utrustad med automatiskt bevattningssystem för att minska friktionen vid skidåkningen. Största delen av vattnet rinner ner i slutet av backen och återvinns för användning igen. Håkan är rejält blöt på ryggen men jättenöjd. När man åker skidor på konstgjort gräs får man jobba lite mer med stålkanterna än vanligt.

Precis som vid Mountain Tube kommer kommer konstruktionen att ligga kvar under vintern vilket så klart även här underlättar förberedelserna mellan vinter- och sommarsäsongen.

Mountain Coaster (spårrodel)

Denna nyhet hoppas vi kunna testa och återkomma med testrapport från så snar som möjligt. Men här är i alla fall några bilder från rodelbanan. Maxfarten är 40 km i timmen men farten saktas ner så snart men släpper handtagen. Det finns också sensorer som känner av vagnen framför och bakom för att man inte ska köra ihop. Rampen till Mountain Coaster är tillgänglighetsanpassad – det är bra!

Så klart är vi tvungna att se vad barnens favorit Valle hittar på idag.

Priser och öppettider

Alla priser och tider hittar man på sommar i sälen/aktiviteter

Läs om vårt besök 2021 vid SkiStar Lindvallen

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism