fbpx

Den sista dagen på 2018 inleddes med att Carina och jag för första gången i våra liv testade långfärdsskridskor. En upplevelse som jag måste erkänna blev betydligt trevligare än jag föreställt mig, och även enklare med ordentlig utrustning även om stilen som vi uppvisade mer påminde om Bambi på hal is än ordentlig skridskoåkning. Vi passade på att i samband med vår premiär att delta i det årliga Sylvesterskrinnet som arrangeras av Orsa-Mora Skating. En härligt upplevelse där det gällde att mellan 11.00 – 14.00 åka så många varv som möjligt på den cirka 2 km långa banan.

Efter att ha åkt tre varv med några vurpor var kände vi oss riktigt nöjda med premiären av ytterligare ett nytt äventyr.  Med mulet väder och snöfall passade det bra för ett besök på besök i Orsa rovdjurspark och med snabba steg uppför backarna hann vi precis till matningen av parkens isbjörnar. Där fick vi också veta att Orsa rovdjurspark faktiskt har världens största isbjörnsanläggning. Vidare såg vi både snöleopard och sibirisk tiger som Carina nog upplevde blev en aning närgången när hon filmade dess måltid. Sist men inte minst hade vi turen att få vara med på matningen av parkens vargar.
Ett tips är inte att smyga på djuren utan på djurskötarna 🙂

Väl tillbaka på Orsa camping var det dags att förbereda nyårsfirandet med god mat och dryck och även pimpa husbilen med nyårsdekorationer.
På nyårsdagen tog vi en runda runt Moraparken och fyllda med ny energi packade vi ihop allt för att resa tillbaka hem för några dagars arbete.
En extra viktig detalj framför allt under vintern är den att hålla bilen ren från bl a salt, så därför avslutades resan med en ordentlig tvättning vid LP Lastbilstvätt där man har tillgång dygnet runt till hallen för självtvätt om man har ett LP-kort.  Det är viktigt att man använder rätt slags medel på bilen, samt att medlen hanteras på ett miljömässigt ordentligt, så de inte orenade hamnar i naturen!

Vi vill passa på att önska alla ett riktigt härligt 2019 fyllt med härliga och upplevelserika husbilsresor och äventyr!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism