fbpx

Efter en vandring på cirka 700 meter från portalen vid Södra Kungsleden i närheten av Sälens Högfjällshotell hittar man Sälen Botaniska.

Sälen Botaniska är Sveriges högst belägna fjällbotaniska trädgård cirka 800 m ö.h. Verksamheten drivs av den ideella föreningen Sälens Fjällbotaniska Vänner.

   Välkommen till Sälen Botaniska - Sveriges högst belägna fjällbotaniska trädgård. Belägen längs Södra Kungsleden i Sälenfjällen. En unik trädgård med fjällets flora presenterad i en spännande miljö.

Frivillig entré

Det kostar inget att besöka trädgården utan här gäller allemansrätten. Sälens Fjällbotaniska Vänner, den ideella föreningen som driver och utvecklar Sälen Botaniska, tar dock tacksamt emot ett frivilligt bidrag via swish om man uppskattar upplevelsen.

700 olika växter

I fjällträdgården hittar man cirka 700 uppmärkta växter i olika växtmiljöer på fjället. Det är enkelt att gå på de iordninggjorda stigarna och spångarna i trädgården.

   Välkommen till Sälen Botaniska - Sveriges högst belägna fjällbotaniska trädgård. Belägen längs Södra Kungsleden i Sälenfjällen. En unik trädgård med fjällets flora presenterad i en spännande miljö.

Det här är en spännande plats att besöka under årets olika årstider för att se naturens skiftningar och hur de påverkar växtligheten i denna fantastiska trädgård.

Och den ligger ju nästan runt knuten.

Länkar till mer fakta om Sälen Botaniska och Sälenfjällen.

2 Comments

  1. Ni har bosatt er i fin natur.
    Nu är det några år sedan vi var i trakterna. Vi hade stuga på företaget i Hundfjället. Var aldrig upp på vintern bara när det var barmark.

    1. Tack Nils-Åke Ja detta är en miljö som vi verkligen älskar och har besökt så många gånger. En stuga i Hundfjället måste varit underbart att haft, en helt klart så har alla årstider sin egen speciella tjusning. Hälsningar Håkan och Carina

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism